Yasin Börü Davası'nda SKANDAL!

Yasin Börü Davası'nda SKANDAL!
PKK'lı teröristlerce vahşice katledilen Yasin Börü'nün davasında büyük bir rezalet yaşandı. Mahkemece yer ayarlanmadığı için salona giremeyen müdahil avukatlar duruşmayı terk etmek zorunda kaldı.

Ankara'daki duruşmada şu dakikalarda kargaşa yaşanıyor.

Müdahil avukatlar kendilerine yer tahsis etmeyen mahkeme yönetimini protesto ediyor.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te, Kobani'de (Ayn el Arap) yaşananlar bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görülüyor. 

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın ikinci duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılıyor. 

Davada, Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz'un annelerinin "müşteki" sıfatıyla beyanlarının alınması bekleniyor. Gelmeleri durumunda bazı gizli tanıkların da ifadesi alınacak.

Davaya katılmak için yaklaşık 145 avukat mahkemeye yetki belgesi sundu.

Maktuller Börü'nün babası Fikri Börü, Gökguz'un babası Mehmet Gökguz, Dakak'ın babası Öztekin Dakak ile Güneş'in kardeşi Nihat Güneş'in beyanları, bir önceki duruşmada alınmıştı.

Börü, Gökguz ve Dakak'ın babası ile Güneş'in kardeşi, sanıkların tamamından şikayetçi olduklarını belirtmiş ve cezalandırılmalarını talep etmişti.

Mahkeme ara kararında, bazı sanıkların cep telefonu sinyal ve görüşmelerine ilişkin HTS kayıtlarının istenmesini kararlaştırmıştı.

Dosyadaki görüntü kayıtlarının netleştirilmesi, sanıkların fotoğraflarının çekilmesi ve fotoğraflar ile görüntülerin bilirkişiye verilerek rapor alınmasını kararlaştıran heyet, tutuklu sanıklardan Burhan Dicle'nin tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluğunun devamına karar vermişti.

- İddianame

İddianamede, Yusuf Er, Ahmet Dakak, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Yasin Börü'nün, 7 Ekim 2014'te, Diyarbakır'da, terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca, "DAEŞ üyesi oldukları" iddiasıyla saldırıya uğradığı belirtiliyor.
Maktuller ile olayda yaralanan Er'in, saldırı üzerine Bağlar semtindeki bir daireye sığındıkları, eylemi gerçekleştiren grubun binanın çevresini sardıkları ve binadaki bütün evlerin kapısını tek tek çalarak bu kişileri aramaya başladıkları kaydedilen iddianamede, eylemcilerin, Er, Dakak, Gökguz, Güneş ve Börü'nün 5 numaralı dairede olduğunu anlamaları üzerine, bir kişinin mutfak balkonundan daireye girdiği ve içeridekilere silahla ateş etmeye başladığı ifade ediliyor.

Silahlı saldırganın kapıyı açarak, grubun diğer üyelerini de eve aldığı, eylemcilerin ikametgaha sığınanları linç ederek, ateşli ve delici silahlarla yaralayıp üçünü camdan aşağı attıkları, birini de sürükleyerek binadan dışarı çıkardıkları aktarılan iddianamede, aşağı atılan ve can çekişen maktullere sopa, taş ve tekmeyle saldırıya devam edildiği bildiriliyor.

Olayda, Er dışındakilerin öldüğüne işaret edilen iddianamede, ikametgahın tuvaletine sığınan ve bir süre fark edilmeyen Er'in daha sonra bulunduğu, darbedilerek ve kesici aletle yaralanarak tuvaletten çıkarıldığı ancak zanlıların elinden kaçmayı başardığı, aldığı darbeler dolayısıyla 500 metre kadar gittikten sonra bayıldığı ve hastaneye götürüldüğü bilgisine yer veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum