Şike Çetesinin Lideri Serbest!

Şike Çetesinin Lideri Serbest!
Dünya çapında faaliyet gösteren şike çetesinin bir numaralı ismi olduğu iddia edilen Tan Seet Eng, bilinen adıyla Dan Tan serbest bırakıldı.

Ekim 2013’te Singapur’da düzenlenen şike operasyonunda başta Dan Tan olmak üzere 14 kişi tutuklanmış, daha sonra bu isimlerden 9’u serbest bırakılmıştı. Tan, Singapur’daki “kamu güvenliğini tehdit edenler süresiz olarak gözaltına alınabilir” maddesi ile o günden bu yana tutuklu bulunuyordu fakat bugün Singapur Yüksek Mahkemesi, bu kararın iptaline hükmetti. Ortada kamu güvenliğini tehdit eden bir durum olmadığını savunan mahkeme, Dan Tan’ın serbest kalmasını uygun gördü.

Geçmiş dönemde Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Singapurlu iş adamı, İtalya’da savcı Roberto Di Martino’nun yürüttüğü soruşturmada baş şüpheli olarak yer alıyordu. Ayrıca hakkında Macaristan’da açılan davada Tan, İtalya, Macaristan ve Finlandiya’da 32 maçta şike yaptırmakla suçlanıyor.

Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Tan’ın avukatı Hamidul Haq, “Bugünkü kararla birlikte Tan’ın adil bir şekilde yargılanmadığı ortaya çıktı. Müvekkilim şu anda oldukça rahat” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.