MHP'de Bir Olağanüstü Kongre Çağrısı Daha!

MHP'de Bir Olağanüstü Kongre Çağrısı Daha!
Aralarında Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran, eski milletvekilleri ve üst kurul delegelerinin de bulunduğu bir grup Ülkücü kanaat önderi yayınladıkları deklerasyonla MHP Genel Merkezine Olağanüstü kongre çağrısı yaptı.

 Ülkücü hareket içinde yaşanan cepheleşmenin doğuracağı tehlikelere işaret edilen deklerasyonda, en kısa süre içinde toplanacak ve şölen havasında geçecek bir olağanüstü kongre ile birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi istendi.

İşte O Deklerasyon: Ülkücü Hareket'in birliği, işleyiş dinamiği ve ürettiği değerleri hayata geçirme becerisi ile Türkiye'nin sorunlarını çözmesi ve sağlam temeller üzerinde bir gelecek inşa etmesi arasında, doğrudan bir ilişki olduğuna inanan ve bu inanç doğrultusunda Ülkücü Hareket yapısı içerisinde varlıklarını temellendirmiş kimseleriz. Bizleri Ülkücü Hareket'e bağlayan bu inancın gereği olarak ; devletimizin birliği ve milletimizin dirliğinin tehdit altında olduğu bu günlerde , söz konusu tehditi bertaraf etmenin ilk adımının Ülkücü Hareket'in birliği ve dirliğini sağlamak ve tartışılır olmaktan çıkartmak olduğu düşüncesindeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin son seçimde aldığı sonuç ve en az onun kadar önemli olan , ilgili tarafların seçim sonuçları karşısında takındıkları tutumun Ülkücü Hareketin birliği ve dirliği üzerinde olumsuz bir etki yarattığı açıktır. Bu durumda yapılacak ilk iş bu olumsuz etkiyi izole etmek olmalıdır. Ülkücülerin hiçbir şartta can düşmanı olamayacağı ve her şartta kan kardeşi kalması gereğine inançla ÜLKÜCÜLERİN ONURLARININ BİRBİRLERİNE EMANET OLDUĞU bir hareket ilkesi olarak benimsemek şartıyla; kapalı kapılar ardında, gazete köşelerinde veya sosyal medya ortamlarında geliştirilen cepheleşmeden ve ülkücü kardeşlik hukukunu tehditten başka bir amaca hizmet edemeyecek olan tavırlar sorunu çözmeye katkı sağlamayacaktır.

Genel Başkanımızın sıklıkla dile getirdiği "Milliyetçilik ile demokrasinin ikiz kardeş olduğu" fikrine samimi inancında gereği en kısa zamanda toplanacak bir kurultay zemininde , demokrasi şöleni şeklinde gececek bir istişare ortamı oluşturulmalıdır. Kurultayın toplamasındaki gecikmenin Ülkücü Hareketin birliği ve dirliği ile ülkücü kardeşlik hukukun yaşatılmasına hizmet etmeyeceği aşikardır. Biz aşağıda isimleri yazılı olanlar dile getirdiğimiz inanç, düşünce ve duygular çerçevesinde ; Ülkücü Hareketin birliği ve dirliğini görünür kılacak kurultayın toplanma çalışmalarına Genel Başkanımızın öncülük etmesini temenni ediyor ve bunun yapılması gerekenlerin ilk adımı olduguna dair inancımızı ülkücü kamuoyuna ilan ediyoruz.

MAHMUT KORKMAZ

YAVUZ CEYLAN

CEVAT SARAÇ

SUAT BAŞARAN

SAMET KARAKUŞ

FAHRİ YÜKSEL

SAİT GÖNEN M

EHMET YAHYA

EFE ZEKERİYA KÖKREK

İBRAHİM SUNGUR

SEZGİN ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum