HDP Rusya'nın Yanında Yer Aldı

HDP Rusya'nın Yanında Yer Aldı
HDP, Türkiye ve Rusya arasında uçak düşürülmesi olayı ile başlayan gerilimlere ilişkin genel görüşme açılmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Balukentarafından Meclis Başkanlığı'na verilen genel görüşme önergesinde AK Parti’nin özellikle 2010 sonrası yürürlüğe koyduğu dış politikanın, her bir uluslararası gelişmede boşa düştüğü ve iflasın eşiğine geldiği ifade edildi.

"TÜRKİYE İÇİN TARİHE GEÇECEK KRİZ KAPIDA"

Önergede, "Sıfır problem amacı sıfır komşu olgusuna dönmüştür" denildi. Uçağın düşürülmesi ve sonrasındaki gelişmelerin, Türkiye için tarihe not düşülecek bir krizin kapısını araladığını ifade eden Baluken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Bu olay terörle mücadelenin ötesine geçmektedir. Bugün olanlar, teröristlerin suç ortaklarının bizi arkamızdan bıçaklamasıydı' sözleriyle, olayın farklı mecralara tartışılacağının işaretini verdiğini ifade etti.

HDP EKONOMİ İÇİN ENDİŞELİ

Yaşanan olaylardan dolayı Rusya ile ekonomik ilişkilerin zarar göreceğini kaydeden İdris Baluken, şunları da ekledi:

"Rusya ile doğalgaz, turizm başta olmak üzere birçok alan üzerinden gelişen devasa ekonomik kapasitenin hasar görmemesi kaçınılmazdır. Rusya uçağının düşürüldüğü gün borsanın büyük zarar görmesi ve doların ani yükselişi ekonomide alarmların çalmasına neden olmuştur."

TÜRKİYE'YE HER AÇIDAN ZARAR GETİRECEK

"Bölgesel barış konusunda başat öznelerden biri olan, Çin ve İran’la koordineli hareket eden Rusya’yla bu tarz sorunlar yaşamak, Türkiye’ye her açıdan zarar getirecek bir duruma tekabül etmektedir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.