MHP'li Mehmet Şandır'dan Müthiş Rusya iddiası

MHP'li Mehmet Şandır'dan Müthiş Rusya iddiası
Kendisi de Bayırbucak Türkmenlerinden olan MHP'li Mehmet Şandır, Rusya'nın son dönemde neden Bayırbucak bölgesine saldırdığını anlattı.

Eski MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, 1 Ocak'ta başlayacak ateşkes görüşmeleri öncesi Rusya'nın Esad'a alan açmak için Bayırbucak bölgesine saldırdığını söyledi.

CNN Türk'te dün akşamAhmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına konuk olan MHP'li eski milletvekili Mehmet Şandır'dan çarpıcı bir iddia geldi.

Rusya'nın son dönemde neden Bayırbucak bölgesine saldırdığına dair kafalarda oluyan soruya Şandır'dan sarsıcı bir yanıt geldi. Kendisi de Bayırbucak Türkmeni olan eski milletvekili Şandır, programda şunları söyledi: 

YAKIN ZAMANA KADAR BİR ÇATIŞMA YOKTU ORADA

"Bayır bölgesinde saldırı yoktu, top ateşi yoktu. Türkmenler de kalabildikleri kadar kendi köylerinde kalabiliyor. Eli silah tutan tendi çocukları kendi imkanlarıyla köylüleri koruyorlar. Hem rejime karşı hem diğer terörist unsurlara karşı koruyorlardı.  Bizim bölgemizde IŞİD yok El Nusra yok. Cihatçı gruplar da yok. Bir çatışma yoktu orada. Tartışmayı şuraya çekmek gerekiyor. Niye dün değil de bugün Bayırbucak bölgesini bombalıyor Rusya, bunu konuşalım. Viyana toplantılarında mutabakat çıktı. 17 ülkenin katılımıyla Rusya ve Iran da dahil.

IŞİD'E KARŞI HALEP'İN KUZEYİNDE CİDDİ NETİCE ALINMIŞKEN

Mutabakata göre 1 Ocak 2016'da ateşkes görüşmeleri BM gözetiminde başlayacak. Şimdi acaba Rusya bu mesele siyasi konu aslında. Askeri teknik özellikleri var hadisenin ama siyasetin konusu. Acaba Rusya 1 Ocak 2016 tarihinden önce desteklediği Nusayrilere ateşkes silah bırakıldığı andan önce alan mı kazanmaya çalışıyor. IŞİD'e karşı Halep'in kuzeyinde çok ciddi netice alınmışken, şimdi Rusya yeni bir cephe açarak rejime alan açıyor.

BİZ SEVİNİRİZ AMA TÜRKİYE ZOR DURUMA DÜŞMESİN

Türkmenleri korumak hassasiyetiyle böyle bir şey yapılması Türkmen olarak beni memnun eder sevinirim ama uçağın düşürülmesi siyaset konusu. Bir düşmanlık varsa vurursunuz tek uçakla düşmanlık olmaz.  Türkmenleri öldürüyorlardı onun için düşürdük. Bu tez Türkiye'yi zor duruma sokar biz seviniriz ama zor duruma sokar. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum