Hollande'dan Almanya'ya Çağrı

Hollande'dan Almanya'ya Çağrı
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya'nın DAEŞ'le mücadelede daha etkin olmasını istedi.

Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Elysee Sarayı'ndaki akşam yemeğinden önce ortak açıklama yaptı.
Hollande, terörle sadece Fransa'da, Almanya'da ya da Avrupa'da önlemler alarak mücadele edilemeyeceğini aynı zamanda DAEŞ'e karşı Irak ve Suriye'de de harekete geçmek gerektiğini ifade etti.
Bu bağlamda, DAEŞ'le mücadelede Almanya'nın da desteğini isteyen Hollande, "Almanya'nın hem Irak'ta hem Suriye'de DAEŞ'le mücadelede daha etkin rol oynamasını diliyorum" dedi.
Merkel de Paris'teki saldırıların yalnızca Fransa'ya yapılmadığını aynı zamanda Avrupa'nın ve demokratik değerlerin hedef alındığını söyledi.

DAEŞ'le mücadelede konuşmaktan daha fazlasını yapmaları gerektiğini dile getiren Merkel, Hollande'ın çağrısına da, "Cumhurbaşkanı (Hollande) beni daha fazla hangi sorumlulukları alabiliriz diye davet ettiğinde, bu benim için önemliydi. Fransa'nın tarafındayız. Çabuk harekete geçeceğiz" yanıtını verdi.
İki lider, basın açıklamasından önce Paris'te 13 Kasım'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anıldığı Republique Meydanı'nı ziyaret etti.

Hollande, DAEŞ'le mücadele kapsamında hafta başından bu yana yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor. Pazartesi Elysee Sarayı'nda İngiltere Başbakanı David Cameron'la görüşen Hollande dün de ABD'de ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Hollande, yarın da İtalya Başbakanı Mateo Renzi'yle görüşmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya'ya gidecek.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi ölmüş, 351 kişi yaralanmıştı. Paris'te art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.
Fransız savaş uçakları, Suriye ve Irak'ta DAEŞ hedeflerini bölgedeki 36 savaş uçağıyla bombalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.