Denktaş ve Küçük’ün Mezarlarını Ziyaret Etti

Denktaş ve Küçük’ün Mezarlarını Ziyaret Etti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’da KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarını ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, ilk resmi yurtdışını ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiriyor. Çavuşoğlu, resmi temaslarına başlamadan önce KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ardından da Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarını ziyaret etti. Çavuşoğlu’nun Denktaş’ın anıt mezarına çelenk koyduğu törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Anıt özel defterini de imzalayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven ortamında yaşayan bir halk olmak için verdiği varoluş mücadelesi sonucunda sizin öncülüğünüzde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 64’üncü Hükümetinin dışişleri Bakanı olarak bulunmaktan şeref duyuyorum. Anavatan Türkiye’nin, milli mücadele ruhunun açtığı yolda bugün de aynı azimle ilerleyen, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olacağını ve tarihi yükümlülüklerini her koşul altında yerine getireceğini bir kez daha teyit ediyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum”

ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Çavuşoğlu, daha sonra ziyaret ettiği Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarını ziyaret etti. Mezara çelenk koyan Çavuşoğlu, anıt özel defterini imzaladı. Saygı duruşunda bulunulan tören sırasında İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Çavuşoğlu anıt deftere şunları kaydetti: “Aziz lider Dr. Fazıl Küçük; Kıbrıs Türk toplumunun varlığı ve özgürlüğü uğruna verdiği mücadelesinde sergilediğiniz dirayetli önderliğinizi bir kez daha minnetle yad ediyoruz. Bu vesile ile Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının haklı davasında her zaman yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha yineliyor, aziz hatıranız önünde saygı ve şükranla eğiliyorum”
Ziyaret sırasında Çavuşoğlu’na Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.