Binali Yıldırım: Savaş Koşullarında Bile...

Binali Yıldırım: Savaş Koşullarında Bile...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Rusya'dan tur iptallerinin savaş koşullarında bile olmadığını, olursa gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Rusya'dan tur iptallerinin savaş koşullarında bile gerçekleşmediğini, yine de böyle bir şeyin olması durumunda gereken tedbirleri alacaklarını dile getirdi.

Yıldırım bakanlıkta Türkiye-Suriye sınırında Türk F16'ları tarafından bir Rus jetinin düşürülmesinin ardından Rus turizm acentelerinin tur iptali yapacağı yönündeki açıklamaları yorumlarken şunları söyledi: "Rusya'dan tur iptalleri geçmiş dönemlerde, daha ağır savaş şartlarında bile olmadı, bu şartlarda da olacağını düşünmüyoruz.Olursa da gereken tedbirleri alırız." Suriye sınırında önceki gün Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun Moskova-Ankara ilişkileri için ciddi sonuçları olacağını belirtmiş, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev de, Türk şirketlerinin Rusya'da pazar kaybedebileceklerini ve bazı ortak projelerin iptal edilebileceğini söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da Rus vatandaşlarına Türkiye'yi ziyaret etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Rusya'nın Türkiye'ye tur düzenleyen en büyük şirketlerinden Natalie Tours da, Türkiye'ye tur satışlarını geçici olarak durduracağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.