“Galatasaray, Barcelona’da Bir Marka”

“Galatasaray, Barcelona’da Bir Marka”
Milli futbolcumuz Arda Turan, So Foot dergisine açıklamalarda bulundu.

Barcelona formasıyla ülkemizi temsil eden milli futbolcumuz Arda Turan, So Foot dergisine bir röportaj verdi. Galatasaray’ın Barcelona’da bir marka olduğunu ifade eden başarılı futbolcu Türkiye’deki futbol algısından bahsetti.

Arda Turan, “Galatasaray, Türkiye dışında Barcelona’da da bir marka. Atletico Madrid yapı olarak Türkiye’de Beşiktaş’a benziyor. Ekonomik olarak Barcelona ve Atletico Madrid arasında fark neyse bu iki takım arasında da o fark var.” diye konuştu.

Türkiye’de gelişmenin zorluklarından bahseden yıldız futbolcu, “13 yaşımda Fatih Terim bana ilk sözleşmemi önderdi. İyi bir oyuncu olabileceğimi söyledi. Bu benim için çok önemliydi. Türk futbolunda 20 yaşından sonra gelişme göstermeniz pek mümkün değil. Türkiye’de taraftar baskısı çok büyük. Buradaki futbol çılgınlığından daha fazlası orada var” ifadelerini kullandı.

Röportajda Nihat Kahveci ve Emre Belözoğlu’nun da demeçlerine yer verildi. İspanya’da bulunuğu sırada Arda’nın kendisini aradığını söyleyen Kahveci, “Arda kariyerimin sonlarına doğru beni aradı. Beşiktaş’a döndüğüm sıralar. Kendisinin İspanya’dan bir teklif aldığını ve ne yapması gerektiğini sordu. Ben de verdikleri ücrete bakmaksızın hiç düşünmeden gitmesini söyledim” ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu ise Arda’nın İspanya’da kalmasını savunanlardan. Belözoğlu, “Arda’nın İspanya’da kalması hem kendisi için hem de Türkler için faydalı oldu. Bu genç oyuncularımızın da önünü açtı. Arda kendi jenerasyonunda hedefleri yüksek olan tek oyuncuydu. Onun için Türkiye’den ayrıldı. Diğer oyuncular ise kalmayı seçtiler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.