'Rusya'nın Sivilleri Vurması Kabul Edilemez'

'Rusya'nın Sivilleri Vurması Kabul Edilemez'
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü,Vahdet yazarı Cihangir İşbilir, "Rusya'nın özellikle Türkmen bölgesinde DAEŞ unsuru olmadığı halde sivil hedeflere bombardıman yapması, kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürmesinin, uluslararası hukuk açısından gayet yerinde bir müdahale olduğunu söyledi.

Rusya'nın amacının terörle mücadele olmadığının gayet açık olduğunu vurgulayan İşbilir, "Rusya'nın özellikle Türkmen bölgesinde DAEŞ unsuru olmadığı halde sivil hedeflere ve diğer muhalif unsurlara yönelik bombardıman yapması, kesinlikle kabul edilemez. Türkiye, Rusya'nın bu operasyonlarını defalarca kınamış ve Rusya'yı eli kanlı bir rejime sahip çıktığı için uyarmıştı" diye konuştu.

"Esed rejimi lehine operasyonlar bölge barışı için açık tehdit"

Rusya'nın terörle mücadele adına Suriye'deki operasyonlarına ve sivil halka yönelik saldırılarına ilave olarak Türkiye sınırını ihlal etmesinin de kesinlikle kabul edilemez olduğuna işaret eden İşbilir, şöyle devam etti: 

"Rusya'nın bölgesel nüfuz kaygılarından dolayı doğu Akdeniz'deki askeri varlığını artırması ve Esed rejimi lehine operasyonlar yapması, bölge barışı için açık bir tehdittir. Rusya, derhal Suriye'deki askeri operasyonlarını sonlandırmalıdır. Aksi takdirde gerek Suriye'de gerekse Rusya'nın kendi sınırları içinde terör ve radikalizm daha da tırmanacak ve bu durumdan en çok Rusya zarar görecektir. Uluslararası meşruiyeti kalmamış, kendi halkını katleden, nüfusunun yarıdan fazlasının mülteci konumuna düşmesine sebep olmuş Esed rejimini ayakta tutmak adına Suriye'deki askeri varlığını sürekli artıran Rusya'nın bu tavrının iyi niyetli olmadığı ve asıl hedefinin terör ve DAEŞ olmadığı ortaya çıkmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.