Muhalefet Milli Duruş Göstermeli

Muhalefet Milli Duruş Göstermeli
Muhalefetin, hükümetle ortak tavır alarak milli bir duruş sergilemesi gerektiğini söyleyen Topçu, “Millet bizden bunu bekliyor” dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçudüşürülen Rus uçağıyla ilgili “Rus uçağı gelip evimizin üstünde racon kesiyorsa onu indirmek milli ve haklı bir davadır” değerlendirmesinde bulundu. Bakan Topçu, muhalefetin tutumunu da eleştirerek “Muhalefetimizin dış meselelerde siyasi çıkar ummadan ‘milli’ davranması toplumun da beklentisidir” dedi.

Topçu, seçimlerden bölgedeki gelişmelere, MİT TIR’larının durdurulmasından muhalefet liderlerinin tepkilerine ve Rusya uçağının düşürülmesine kadar birçok konu hakkında görüşlerini bildirdi.

1 Kasım seçimleriyle Türkiye rayına girdiğini söyleyen Topçu, milletin iradesinin üstünde bir güç olmadığını ifade ederek “Bakanlık dönemim hesabını kolay vereceğim bir süreç oldu. Milletin ve devletin takdiri, Rabbimin nasibi bir görevdi. Devletin malıyla yetimin malı arasında bir fark olmadığı şuuruyla yürümeye gayret ettik. Şükür kimseyi rencide etmedik kimseye de minnetimiz olmadı” şeklinde konuştu. Görev süresince 26 il, 20’yi aşkın ilçe ve 5 dış ülke ziyareti gerçekleştirdiğini ve yüzlerce iç ve dış kabuller yaptığını belirten Topçu yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli uluslararası  organizasyonlar düzenlediğini söyledi.

MİLLİ OLUNMALI

Türkiye’nin kandaşlarını yalnız bırakmayacağını belirten Topçu, “Türkiye’nin büyüklüğünü kavramayan ciddiye alınmamalı. Muhalefetimizin dış meselelerde siyasi çıkar ummadan ‘milli’ davranması toplumun da beklentisidir. Suriye ve Bayır Bucak Türkmenleri meselesini iç siyasette amansızca kullanmak doğru değil. Muhalefetin ve iktidarın ortak hareket etmesi, birleşmesi gereken konular, olaylar vardır. İşte terör meselesi, yakın coğrafyamızla ilgili milli meseleler bunlara örnektir” dedi.

HİZMETE DEVAM

Topçu son nefese kadar ilay-ı kelimetullah uğruna hizmet etmeyi hedeflediğini söyledi. 

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.