Yar­gı­tay Baş­ka­nı:"FETÖ'cüler Hukuku Çiğnedi"

Yar­gı­tay Baş­ka­nı:"FETÖ'cüler Hukuku Çiğnedi"
Yar­gı­tay Baş­ka­nı İsmail Rüş­tü Ci­rit, FETÖ elemanlarının hukuku ayaklar altına aldıklarını söyledi.

Yar­gı­tay Baş­ka­nı İsmail Rüş­tü Ci­rit, Ada­let es­ki Ba­ka­nı Müs­te­şar Ke­nan İpek ve AB Tür­ki­ye De­le­gas­yon Baş­ka­nı Bü­yü­kel­çi Hans­jörg Ha­ber dün An­ka­ra Rixos Otel’de yapılan “Fik­ri Mül­ki­yet Hak­la­rı­nın Ko­run­ma­sı ve Uy­gu­lan­ma­sı Ça­lış­ta­yı­”na ka­tıl­dı.
 
İN­SAN HAK­LA­RI İHLALİ

Ça­lış­tay son­ra­sı Bugün'den Özlem Berdibek'e açık­la­ma ya­pan Yar­gı­tay İsmail Rüştü Baş­ka­nı Ci­rit, Pa­ra­lel Dev­let Ya­pı­lan­ma­sı­’nın yar­gı için­de­ki uzan­tı­la­rı­nın hu­ku­ku çiğ­ne­di­ği­nin al­tı­nı çiz­di. 
 
Ci­rit şunları söyledi: “Hu­ku­ka ay­kı­rı komp­lo­lar ve ya­sa dı­şı din­le­me­ler yar­gı­yı ve pek çok çev­re­yi ra­hat­sız et­miş­tir. İç hu­kuk çiğ­ne­ne­rek in­san hak­la­rı ih­lal edil­miş­tir. Bu da hu­kuk ih­la­li­dir. Hu­ku­ka ay­kı­rı ha­re­ket eden ki­şi­ler ta­ra­fın­dan em­ni­yet, ba­sın ve yar­gı he­def gös­te­ril­miş­tir. Sah­te bel­ge, ya­sa dı­şı din­le­me ve komp­lo­lar­la yar­gı ra­hat­sız edil­miş­tir.” 
 
Çalıştaya katılan Ada­let es­ki Ba­ka­nı Ke­nan İpek de yar­gı ba­ğım­sız­lı­ğı ko­nu­sun­da re­form­la­ra de­vam edi­le­ce­ği­ni söy­le­di.

DiYOJENLi MESAJ
 
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit açıklamasında, ünlü filozof Diyojen’in “Gerçeğin mumunu kimse söndüremez, eğer buna cesaret ederse ya sakalı ya bıyığı yanar” sözünü hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.