Başörtüsü Mücadeleydi

Başörtüsü Mücadeleydi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, başörtüsü mücadelesiyle ilgili konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Başörtüsü bir mücadeleydi. Bu mücadelede biz haklarımızı bıraktık. Bu haklar, sınavlarda, kamuda, bireysel olarak emek verdiğimiz alanlarda kazanılmış haklardı. Haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık" dedi.

AK PARTİ KAPATILMA DAVASINDA ADI GEÇTİ

AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davanın iddianamesinde "türbanı simge ve dayatma unsuru olarak kullandığı" gerekçesiyle ismi yer alan Ramazanoğlu, partinin kurucuları arasında bulundu ve siyasi hayatının önemli bölümünü başörtüsü mücadelesiyle geçirdi.

Bakan Ramazanoğlu, başörtüsü nedeniyle yaşadığı sorunlardan siyasete atılmasına, yaptığı çalışmalardan Bakanlık görevine kadar geçen süreci, AA muhabirine anlattı.

"SEÇİLEBİLME HAKKIMIZ YOKTU"

Türkiye'deki başörtüsü sorunu nedeniyle okullarda, üniversitede, bürokraside başörtüsüyle çalışabilme, öğrenim görme ve seçilebilme hakkının kullanılamadığını belirten Ramazanoğlu, eğitim hakkının temel haklardan olduğunu dile getirdi. Ramazanoğlu, "Ancak buna rağmen 'başörtümle eğitimi sürdürmek istiyorum' diyenler için böyle bir alan yoktu. Aynı zamanda çalışma hayatında da yoktu. Bunun mücadelesi verildi. Zaman zaman yasaklamalar getirildi, katı uygulamalar yapıldı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum