Ak Partili Şahin'den 'Dündar ve Gül' yorumu

Ak Partili Şahin'den 'Dündar ve Gül' yorumu
Mehmet Ali Şahin, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarının siyasi bir karar olmadığını belirtti.

Mehmet Ali Şahin, geçen yıl vefat eden eşi Saniye Şahin için Karabük'ün Ovacık İlçesi'ndeki Şengül Camii'nde mevlit okuttu. Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker ve Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak'ın da katıldığı mevlidin ardından vatandaşlara ilçede bulunan halı sahada yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, düşürülen Rus uçağıyla ilgili hiçbir ülkenin başka ülkenin savaş uçaklarının sınırlarını ihlal etmesine müsamahakar davranmayacağını ifade ederek, şöyle dedi:

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

"Rusya Federasyonu’nun sınır komşusu olan bir ülkenin savaş uçakları Rusya’nın topraklarını ihlal ederse Rusya devleti ve hükümeti ne yapar? Nasıl bir tepki gösterir? Bu sorunun cevabını verirken, Türkiye'nin kendi topraklarının başka bir ülkenin savaş uçakları tarafından ihlal edilmesi karşısında göstermiş olduğu tepkiyi ancak böyle anlayabilir diye düşünüyorum. Hiçbir ülke başka ülkenin savaş uçaklarının sınırlarını ihlal etmesine müsamahakar davranamaz ve kaldı ki bu konuda çokça uyarılarda bulunuldu. Bundan birkaç hafta önce yine bu ihlaller sebebiyle üst düzeyde iki ülke yöneticileri arasında karşılıklı görüş teatisinde de bulunuldu. Hatta Rusya tarafı birkaç hafta önce bu ihlaller sebebiyle özür bile dilemiştir. Şimdi bir ülkenin kendi sınırlarını koruma doğal hakkını kullanmasını başka yönlere çekerek buradan hem suçlu hem güçlü pozisyonuna girmiş olmasını tüm dünya kamuoyu büyük bir ibretle takip etmektedir."

CAN DÜNDAR'IN TUTUKLANMASI
Şahin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Doğrusu ülkemize siyasi yolla hizmet etmeye çalışan siyasetçiler olarak bizim aslında beklentimiz cezaevlerimizin boş kalmasıdır. Hiç kimsenin cezaevinde olmasını arzu etmeyiz, hoşnut da bulunmayız. Ama Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan işlem tamamen yargısal bir süreçtir. Siyasi bir karar değildir. Yargının bir uygulamasıdır. Yargı süreçlerini takip etmek ve sonucuna göre değerlendirmede bulunmaktır. Konu siyasi değil tamamen yargısal bir konudur. Tabii hiç kimsenin tutuklanmasını, cezaevinde olmasını biz memnuniyetle karşılamayız. Hatta bundan rahatsızlık da duyarız. Ama Türkiye bir hukuk devleti. Anayasal kurumlar da görevlerini yapacaklardır. Tutuklama kararına muhatap olan basın mensubu arkadaşlara 'geçmiş olsun' diyorum."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum