Çatışmada Ölen Tahir Elçi Kimdir?

Çatışmada Ölen Tahir Elçi Kimdir?
Diyarbakır'da açıklama yaparken çıkan çatışmada ölen BARO Başkanı Tahir Elçi Şırnak Cizre doğumluydu.

Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk,orta ve lise tahsilini Cizre’de tamamlayan Elçi, 1991 yılında D.Ü.”Dicle Üniversitesi) Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyor ve mesleğinde yoğunlaşıyor.

Türkiye’de gündemde kalan çok sayıda davayı yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde temsil ederek bölgede en çok tanınan avukatlar arasında yerini almıştır.Almanya'da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüştür.1998’ten beridir staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir.
j6bmj_1448704847_9668.jpg
1998-2006 yılları arasındaDiyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır.Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştır.Evli ve iki çocuk babası olan Elçi, İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.