Beşiktaş'ta Sarı Alarm!

Beşiktaş'ta Sarı Alarm!
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında yarın Akhisar Belediyespor'u konuk edecek.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak maçta, hakem Barış Şimşek düdük çalacak.

Ligdeki son iki maçından galibiyetle ayrılan siyah-beyazlı ekip, Ege temsilcisi karşısında da kazanarak hem liderliğini sürdürmek hem de galibiyet serisi yakalamak istiyor.

Beşiktaş, geride kalan 12 haftada aldığı 9 galibiyet ve 2 beraberlikle 29 puan topladı. Bir de yenilgisi bulunan siyah-beyazlılar, sıralamadaki en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde zirvede yer aldı.

- Ersan sakat, Necip cezalı

Beşiktaş'ta Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal, Akhisar Belediyespor karşısında görev yapamayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk'un Skenderbeu takımı ile oynanan maçın ilk yarısında sakatlanan ve sol uyluk arka adalesinde yırtık tespit edilen Ersan Adem Gülüm'ün yanı sıra kart cezalısı Necip Uysal, Ege temsilcisine karşı forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı ekipte, uzun süreli sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan ancak henüz hazır olmayan Veli Kavlak da Akhisar Belediyespor'a karşı mücadele edemeyecek. 

Belindeki ağrılar nedeniyle Skenderbeu karşılaşmasının kadrosunda yer almayan Arjantinli futbolcu Jose Sosa'nın ise Akhisar Belediyespor karşısında oynaması bekleniyor.

- Ligde 10 maçtır kaybetmiyor

Beşiktaş, ligde yaptığı son 10 maçı kaybetmedi.

Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra 10 lig karşılaşmasında 8 galibiyet elde etti, 2 beraberlik yaşadı. Beşiktaş, söz konusu maçlarda rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde 8 gol gördü.

- Son 3 resmi maçta gol yemedi

Beşiktaş, oynadığı son 3 resmi maçta gol yemedi.

Süper Lig'deki son 2 maçında, deplasmanda Bursaspor'u 1-0, sahasında da Medicana Sivasspor'u 2-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi'nde de Skenderbeu karşısında 2-0 kazandı.

Beşiktaş'a, kasım ayında şu ana kadar oynadığı 4 resmi maçta gol atan tek ekip, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı oldu. Siyah-beyazlı ekip, 5 Kasım'da UEFA Avrupa Ligi'nde ağırladığı rakibiyle 1-1 berabere kaldı. 

- Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yenilgisi yok

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı maçlarda yenilgi almadı.

Son iki sezonda bu statta 6 iç saha karşılaşmasına çıkan siyah-beyazlılar, 4 maçta rakiplerine üstünlük sağlarken, 2 maç berabere bitti.

Beşiktaş, Başakşehir'de son lig maçını geride kalan hafta oynamış ve Medicana Sivasspor'u 2-0 mağlup etmişti.

- 3 futbolcu ceza sınırında

Akhisar Belediyespor karşılaşması öncesi Beşiktaş'ta 3 futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartı bulunan Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup ve Andreas Beck, Ege temsilcisi karşısında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş, ligin 14. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

Siyah-beyazlı ekip, geçen sezon sahasında Akhisar Belediyespor ile yaptığı maçı 3-1 kazanmış, deplasmandaki mücadele ise 1-1'lik eşitlikle tamamlanmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.