Elektrik Şirketine Kızdı Kendi Elektriğini Üretti

Elektrik Şirketine Kızdı Kendi Elektriğini Üretti
Kastamonu'da yaşayan 55 yaşındaki Özsoy, bağ evine elektrik getirilmesi için trafo ve direkleri kendisinin alması istenince güneş paneli ve rüzgar gülü kullanarak kendi elektriğini üretti.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Veysel Halil Özsoy, bağ evine elektrik getirilmesi için trafo ve direkleri kendisinin alması istenince güneş paneli ve rüzgar gülü kullanarak kendi elektriğini üretti.

İstanbul'da bir firmadan emekli olduktan sonra 2010'da memleketi Hanönü ilçesine yerleşen Özsoy, yaptırdığı bağ evine elektrik bağlatmak istedi. Müracaat ettiği şirket yetkililerinin elektriğin bağlanması için trafo ve direkleri kendisinin alması gerektiğini söylemesi üzerine Özsoy, yaptığı araştırmalarla maliyetin çok yüksek olduğunu belirledi.

Başvurulardan sonuç alamayan Özsoy, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine güneş paneli ve rüzgar gülü kullanarak kendi elektriğini üretti. Özsoy, böylece evinde kullandığı televizyon, buzdolabı gibi elektronik aletler ile aydınlatma için gerekli elektriği karşılamış oldu.

"İlçede sıkça yaşanan elektrik kesintisi beni etkilemiyor"

Halil Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yıllarca özel şirketlerde şoförlük yaptıktan sonra emekli olduğunu ve memleketi Hanönü'ne yerleştiğini söyledi.

Özsoy, "Elektrik şirketine kızdım. Kendi elektriğimi nasıl üretebileceğimi düşünüyordum. Bir arkadaşım, güneş ve rüzgar enerjisiyle elektrik üretebileceğimi söyledi. Bunun üzerine gerekli araştırmaları yaptıktan sonra evimin çatısına güneş paneli ve rüzgar gülü kurdurdum" dedi.

Kurdurduğu sistemin 17 bin 500 liraya mal olduğunu aktaran Özsoy, evindeki televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve aydınlatma için gerekli elektriği ürettiğini söyledi. Özsoy, "İlçede sıkça yaşanan elektrik kesintisi beni etkilemiyor. Herkes, benim gibi elektriğini kendisi üretse sıkıntıya düşmez, kimseye muhtaç olmaz. Ben bu sistemden çok memnunum, herkese tavsiye ederim" görüşünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.