Bakan Bozdağ'dan Tahir Elçi açıklaması

Bakan Bozdağ'dan Tahir Elçi açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki saldırı ile ilgili, "Maddi gerçeğin, yürütülen adli ve idari soruşturma sonunda bütün boyutlarıyla ortaya çıkacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği terör olayının ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Barosu Başkanvekili Av. Ahmet Özmen ile Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'yi arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştığı ve başsağlığı dilediği öğrenildi.

Bakan Bozdağ yazılı açıklamasında ise şunları ifade etti:
"Bugün Diyarbakır’da menfur bir terör saldırısı üzerine başlayan çatışma sırasında bir polisimiz şehit olmuş, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi de hayatını kaybetmiştir. Ayrıca saldırıda yaralananlar olmuştur.
Şehit polisimiz Ahmet Çiftaslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum.

Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’ye Allah’tan rahmet ailesine, Diyarbakır Barosu’na, Türkiye Barolar Birliği’ne ve hukuk camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Menfur olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma, İçişleri Bakanlığı tarafından da idari tahkikat başlatılmıştır.

Maddi gerçeğin, yürütülen adli ve idari soruşturma sonunda bütün boyutlarıyla ortaya çıkacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Her tür terör saldırısının ve her tür provokasyonun ana hedefi Türkiye ve aziz Türk Milletinin birliği, huzuru ve barışıdır.

Türkiye’ye ve birliğimize yönelik her tür terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.