Türkiye İçin Kampanya Başlattılar

Türkiye İçin Kampanya Başlattılar
Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararı almasının ardından Araplardan Türkiye'ye ilginç bir destek geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzalamasının ardından sosyal medyada Arap dünyasından Türkiye ve Türk ürünlerine yönelik büyük destek geldi. Çeşitli Arap gazeteci ve aktivisitlerin başlattığı kampanya sosyal medyada kısa sürede yayıldı. 

Son gelişmelerin ardından Türkiye'ye destek amacıyla düzenlenen  kampanya için "Müslümanım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Arap'ım ve  Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Türk ürünlerine destek ol" hashtagleri kullanıldı. 
 
Çok sayıda medya mensubu, Twitter fenomeni, aktivist ve yazarın dahil  olduğu destek kampanyasında yapılan paylaşımlarda, "Türk ürünlerinin  desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir", "Türk ürünleri çok  kalitelidir ve fiyatları uygundur.  Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri  bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Türkiye'ye yönelik ekonomik  tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladığı bildirilmişti. 
 
Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları  çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede  bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.