Çavuşoğlu'ndan Lavrov'a tokat gibi cevap

Çavuşoğlu'ndan Lavrov'a tokat gibi cevap
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan, "Uçağımızı niye düşürdünüz?" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a yanıt.

Hatay'da sınırımızı ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke dışişleri bakanları arasında yapılan telefon görüşmesinde, "Ege, Yunanistan, Atina, Kamçatka ve Güney Kore" örneklerinin verildiği ilginç bir diyalog yaşandığı ortaya çıktı.

''PEKİ SİZ NEDEN VURDUNUZ''

Görüşme sırasında düşürülen Rus savaş uçağının sınırlarımızı ihlal ettiğinin belirtilmesine rağmen, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ısrarla ''neden düşürdünüz'' sorusunu tekrarlaması üzerine Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ''Peki siz 1983'te Güney Kore yolcu uçağını Kamçatka'da neden vurdunuz'' diye sordu. Bu soru üzerine, 

Çavuşoğlu ve Lavrov arasında şu konuşma geçti: 

Lavrov: Kamçatka'yı bırakın, Yunanistan'dan örnek verin. Ege üzerinde sürekli olarak it dalaşı yapıyor ama birbirinizin uçaklarını vurmuyorsunuz. 

Çavuşoğlu: Çünkü, iki ülke arasında diyalog kanalları açık. Biz Atina ile sürekli olarak görüşüyoruz. Ege konusunda diyalog kanallarımız açık. İstikşafi görüşmelerimiz devam ediyor. 

Lavrov: O diyaloğu bize karşı işletmediniz ama... 

Çavuşoğlu: Olur mu, biz sizi daha önceden defalarca uyardık. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, düşürülen uçağın Türk hava sahasını ihlal ettiğini Rusların bunu gayet iyi bildiğini, ancak ısrarla aynı tavrı sürdürdüğünü söyledi. Çavuşoğlu, gerilim politikasının her iki ülkenin de yararına olmadığını belirtti. Görüşmede Çavuşoğlu, Lavrov’a Suriye'de DAEŞ'e karşı Türkiye ile Rusya'nın ortak operasyon yapılmasını da teklif etti. Ancak, bu öneriye Lavrov sıcak bakmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.