Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Ruh Hastası Rus!

Ruh Hastası Rus!

Son sıralarda Türkiye haklı olduğu halde alttan alıyor görüntüsü veriyor. Bu yanlıştır. Haklı isek niye eriniyor ve yeriniyoruz. Bu yanlış sinyaller gönderebilir. Putin kansız ve cani bir adamdır; yumuşak görüntü vermek aç ayının iştihını açar. Türkiye askeri pozisyonunda haklıdır. Rusya’nın tazyik ve tırmandırmalarına karşı Türkiye askeri seçeneklerini gözden geçirmeli ve uygun zeminde tırmandırma şeridine geçmelidir. Rusya ile 18 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Onların lehine. Kesinlikle gözden geçirilmeli. Türkiye ekonomik çıkarlara gereğinden fazla değer veriyor. Ekonomik çıkarları siyasi değerlerin üzerine çıkarılıyor. Bu yanlış. Yanlış olduğu, siyasi gerginlik zemininde ekonomik ilişkilerin yerinde sayması hatta gerilemesinden bellidir. Suriye meselesi üzerinden hem İran hem de Rusya ile ticari münasebetlerimiz, ilişkilerimiz gerilemiştir.  Tersinin olması düşünülemez. Devletler şirketler gibi yönetilmez. Bu ekonomik tarafı hafife aldığımız anlamına gelmez. Bununla birlikte değerlerini kaybetmiş milletler için ekonomi türef/lüks ve tüketime alet olmaktan öteye gitmez ve saadet getirmez. Elbette fakirlikle tüketim arasında orta bir yol bulmak gerekir. Siyasi olarak da Putin kırılan kibrini tamir etmek için özür bekliyor. Sonrasında bildiği gibi saldırganlığa devam edecek. Bir kere karizmasını çizdik. Putin bugüne kadar yaptıklarından özür dileyecek olsa toplumun karşısına çıkamaz. Hangi yüzle çıkacak? Utanmazsan dilediğini yap hitabına muhataptır. Türk yetkililerin uçağı düşürdükten sonra yalpalama içine girdikleri görülüyor. Geri adım atmak ister gibi bir halleri var. Haklı pozisyonumuzu muhafaza etmeliyiz. Geri adım atmak düşmanlarımızın nazarında bize şefaat etmeyeceği gibi mazlumların da bize bağladıkları umudu söndürür. Değmez. Bu nedenle de pozisyonumuzu korumalıyız.

Biz tezekle yaşarız ama Putin dolarsız yaşayamaz. Pompacılığı bittiğinde kendisi de sistemi de çöker. Bu yolda Kral Faysal’ın izini izlemeliyiz. 6 Ekim 1973 savaşı sonrasında başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri ABD’ye petrol ambargosu koyarlar. Bunun üzerine Kissinger, Suudi Arabistan’a damlar ve Kral Faysal’la görüşmek ister. Görüşme çadırda gerçekleşir. Kral Faysal develeri ve çadırları göstererek, ‘biz tekrar bedevi hayata dönmeye hazırız, lakin siz cadillactan inerek bisiklete binemezsiniz’ diye durumu özetler. 1974 yılında Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri irade göstererek ambargoyu uygularlar. Ne var ki Amerikalılar sarayın içine sinmişler ve pusu kurmuşlardır, yeğenine Kral Faysal’ı öldürtürler. Bununla birlikte hayatına mal olsa da Kral Faysal geride şan ve nam bırakmıştır. Örnek bir model oluşturmuştur. Rızkımızı Rusya vermiyor. Doğalgazımızı çeşitlendirme imkanımız var. Buğdayları ve doğalgazları ellerinde kalır. Artık turşusunu kurarlar. Yeni şer ekseninin başı Putin’dir. Fevzi Zakiroğlu Bey’in de yerinde ifadesiyle Putin’in nazıyla oynamak yerine rest üzerine rest çekmeliyiz. Nefessiz bırakmalıyız. Kademe kademe karşı tedbirler alınmalı ve uygulanmalıdır. Kimseden korkmamalıyız. Savaş öldürür de diriltir de. Maddeten öldürse de manen diriltir. Karşı taraf ise her iki halde de ölecektir.

Türkiye’nin uçaklarını düşürmesini hazmedemediler işi çirkefliğe vuruyorlar. Çocuklar gibi davranıyorlar. Rusları bilmeyenlere işte Ruslar! Acemlerden hiçbir farkları yok. Zaten Arnold Toynbee’nin ifadesiyle Ruslar Batı’nın rafizisidirler. Müslümanların rafizisi de Perslerdir. Yaralarını tedavi etmek için aşağılık yöntemlere başvuruyorlar.  İşçilere ve iş adamlarına eziyet ediyorlar. Yahudilerin alçak koltuk numarasının simülasyonun üzerinden yürütüyorlar. Alçak koltuk alçaklığını bu sefer çizgiler üzerinden yapıyorlar. Bir cüceyi Osmanlı zabiti olarak resmetmişler, çizmişler, Gulliver’in cücelerine benziyor. Onun yanına da dev bir Rus askerini çizmişler ve cüce, Rus’a ilişmeye çalışıyor ama nafile! Bir de aynı pozisyonu Putin ile Erdoğan karşılaştırması üzerinden denesinler. Kısa Putin Erdoğan’ın yarısında kalır, komplekse girer. Kasıntı Putin boyunun kısalığını başka marifetleriyle örtbas etmeye çalışıyor! Bu tür küçük takıntılar adamların ruh hastalığını gösteriyor. Küçük Rus ruh hastası! Askeri pozisyon, ekonomik pozisyon ve siyasi pozisyonda dik durmalıyız. Bunu kendimiz için değil bütün dünya mazlumları için yapmalıyız.  

İşimiz kolay değil. Ama Rusların durumu daha berbat. Türkiye karşısında daha fazla rezil olmaktan kaçınmaları kendi çıkarlarınadır. Ummadığın taş baş yarar. Dayanıklı, dirençli olmak zorundayız. Birbirimize kenetlenerek kaybettiklerimizi kazanabilir, bu badireleri atlatabiliriz.

Bitirmeden, kahraman pilotlarımızı tebrik eder ve gözlerinden öperim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi