Rusya İle Uçak Krizinde Şok İddialar

Rusya İle Uçak Krizinde Şok İddialar
Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi olayıyla ilgili yeni senaryolar gündeme gelmeye devam ediyor. İşte o birbirinden ilginç iddialar:

Türk F-16’larının düşürdüğü Rus uçağından sağ kurtulan pilot Konstantin Murakhtin’in ısrarla tekrarladığı “Biz Türk Hava Kuvvetleri’nin uyarısını duymadık” sözleri Ankara’nın kafasını karıştırdı.

5 Dakika içinde 10 kez yapılan ve toplam 16 saniye 70 salise tutan uyarı ile ilgili araştırmalar Diyarbakır- Eskişehir ve Ankara arasında iletişimi sağlayan personel üzerinde yoğunlaştı.

1.SENARYO: PROVOKASYON MU?

Kulislerde 3 senaryo öne çıktı. İlk senaryoya göre, pilotların bilgisi dışında telsiz sistemlerine havalandıkları üsten müdahale edildi. Bu senaryoyu dillendirenlere göre amaç, “Rusya ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmek. Çünkü 1 Ocak 2016 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da Suriye ateşkes ilan edecek. Türkiye, bu masaya taraf olarak oturtulmayacak.”

2. SENARYO: ABD-RUSYA ANLAŞTI

İkinci senaryoya göre 29 Eylül 2015 tarihinde BM Genel Kurulu’nun yapıldığı New York’ta  ABD Başkanı Obama ile Rus Lideri Putin, Suriye’nin geleceğini planladı. Buna göre, “Suriye Esad ile yoluna devem edecek, ancak, Rusya, üslerinin bulunduğu Lazkiye çevresinden Türkmenleri temizlemeyecek. Esad Rusların desteği ile Halep'i geri alırken terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ülkenin kuzeyinden Akdeniz'e uzanan koridoru ele geçirecek.”

3. SENARYO: UYUYAN HÜCRE ŞÜPHESİ

Türkiye’de yanıtı aranan senaryo ve soruda ise gözler Paralel Devlet Yapılanmasına çevrildi. Uludere olayı hafızaları tazelerken, Diyarbakır- Eskişehir- Ankara üçgeninde hava kontrol, ihbar ve harekât merkezinde görevli personelin olaydaki kilit rolü ve  olası Paralel Yapıya bağlı uyuyan çekirdek kadronun 16 saniye 70 saliseye müdahil olup olmadığı da araştırılmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum