Necip Fazıl'ın Üstadı Ankara’da Anıldı

Necip Fazıl'ın Üstadı Ankara’da Anıldı
Son asırda yetişen büyük İslam alimlerinden Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri, vefatının 72. yılında Ankara Bağlum’daki kabri başında dualarla anıldı.

Abdülhakim Arvasi Hazretleri’nin kabri başında okunan duaya Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eski İhlas Holding İdari Temsilcisi Enver Yazıcı ve İhlas Vakfı mensuplarının yanı sıra çok sayıda vatandaş eşlik etti. Kabir ziyaretinin ardından Bağlum Yeni Merkez Camii’nde mevlit okundu. Caminin konferans salonunda devam eden etkinliğin başında İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından Kur’an-ı kerim okundu.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir telgraf gönderdi. Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu anma programının son devir tasavvuf âlimlerinden Seyyid Abdülhakim Arvasi’yi anlamak, tanımak, verdiği hak mücadelesini kavramak ve bunu yeni nesillere anlatmak açısından çok faydalı olacağına inanıyorum. Bizlere rehber olan ve ilmi ile gönüllerimize taht kuran Abdülhakim Arvasi’yi vefatının 72. sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, katılımcıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.” “Necip Fazıl Kısakürek Penceresinden Abdülhakim Arvasi Hazretleri” konulu konferansta konuşan Avukat Hayati İnanç, 1978-79 yıllarında İstanbul’da hukuk öğrencisi iken Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretlerini sevmenin kendisine nasip olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum