Rıdvan Dilmen'den G.Saray'a Transfer Önerisi

Rıdvan Dilmen'den G.Saray'a Transfer Önerisi
Ntvspor'da %100 Futbol programında 2-2 tamamlanan maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen önemli ifadeler kullandı. İşte Dilmen'ın Galatasaray ve Kasımpaşa maçı yorumu.

"Kasımpaşa Galatasaray'a göre daha iyi oynadı. Galatasaray iki defa öne geçtiği için puan aldı. Oynadığı oyun puanlık bir oyun değildi. Bunların çok sebebi olmalı. Bir gerçek var ki ilk yarının bitimine 4 hafta kala elinizde bir fırsat varken 1 puanı ancak hak ettiniz. 4 maçta 11 gol yemiş Galatasaray. Her şeyden önce oyuncu mazeret altına girmişti. İşler kötü gidiyor, bize bir şey olmaz. Hoca tartışılıyor dendi ve öyle de oldu. En doğru seçimlerden birisi Denizli'ydi, o getirildi. Sürpriz olmasa da Emre'yi oynattı.
 
Taffarel Hakan'ı sol bek oynatmıştı. Bugün ilk defa o gün Taffarel mi Denizli mi sol bek oynattı diye sordum. Oyuncuların bireysel performansından, işin sadece teknik direktöre bırakılmaması gerektiğini görüyoruz. Fizik güç kazandırma yok. Kasımpaşa'nın fiziki kalitesi rakibinden üstün. Ligimizi hiç bilmeyen bir adam gelse izlese, beyazlı takımın sarı-kırmızılı takımdan 4-5 puan önde olduğunu düşünür. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda 1 puan için oynadığını der.
 
Galatasaray'la ilgili devre arasına kadar yutkunmak lazım. Eski teknik direktör için yapılan konuşmaları da hiç doğru bulmuyorum. Sneijder o sözleri genel söylediyse, ona bu hocayla 3 tane kupa kaldırsın derim. Genel söylemediyse, hiçbir profesyonel oyuncu bunu kamuoyunda, hiçbir haklı yönü yok. Bizim taktiğimiz filan yok, olamaz böyle bir şey. Hocaya da söylenmez.

Galatasaray'ın bu yarışta olması için rekabeti artıracak oyuncu kalitesini artırması lazım. Yemeyecek içmeyecek gidecek Donk'u alacaksın. G.Saray'ın teknik olarak da bazı arızaları var. Yetenek olarak Avrupa çapında oyuncusu Sneijder. Taktiksel anlamda Denizli de Hamzaoğlu da aynı çıkardılar. Podolski oyunun tamamında hemen hemen hiç yoktu. Rodriguez'i alınca biraz dengeyi sağladı.
 
G.Saray'ın yediği ikinci gol, Denizli'nin idmanda göstereceği ilk şeydir. Normal şartlarda Eren'e çarpan top ofsayt olur. Defans oyun boyunca ceza sahasından çıkmadılar. Sneijder oyunun tamamında solda oynuyor. Galatasaray'ın dizilişi yazıda kalıyor. Şartlar seni 1-9-1'e götürür. Bugün olduğu gibi.
 
Geçen yıl son 2 ay dinamik bir takım vardı. Çok farklı bir kadrosu yok aslında. Melo'nun olmaması takımı yumuşattı. O yüzden hedef Donk olmalı. Mustafa Denizli bir şok yaratmalı. Oyuncularla fizik güç çalışması yapmayacağına göre, bir tarz geliştirmeli. En azından oyuncuların pozisyonlarını kendi tarzına göre netleştirmeli. Hiç santrforsuz oynayabilir mesela. Bilal'i bu kadar çabuk terk etmemeli.
 
Kanat oyuncuları çok kanatta oynuyor. Podolski sağ çizgide, Yasin sol çizgide. En azından kanatsız oynayabilirsin. Orta sahada daha kalabalık olabilir. G.Saray çok açık oynuyor. Yardımcı hakem gibiler. Bloklar arasında büyük uçurum oluyor. Gömülüyorlar, atak yapamıyorlar. Tenis maçı gibi gidip geliyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.