Genelkurmay'dan Son Dakika Açıklaması!

Genelkurmay'dan Son Dakika Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, 4 F-16 uçağının Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden Kara, Hava, Deniz ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Karadeniz Uyumu Harekatı'nda görevli TCG İnönü Batı Karadeniz'de, Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG Burakreis, Doğu Akdeniz'de karakol icra etti. Birleşik Görev Kuvveti-151 Deniz Haydutluğu ile Mücadele görevine iştirak eden TCG Gemlik ise Hint Okyanusu'nda karakol görev yürüttü. Harekat eğitim faaliyetlerinde 11 geminin seyir icra ettiği belirtildi. 

AKDENİZ'DE MOBİL RADARLA MÜLTECİ KONTROLÜ 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2 adet arama kurtarma gemisi ile Ege Denizi'nde keşif gözetleme görevi yürüttü. 4 adet bot ve bir adet "Mobil Radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi gerçekleştirildi. 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının 30 Kasım-4 Aralık tarihlerinde Ankara'da düzenlenen "Türkiye-İngiltere Bilgisayar Destekli K/Y Tatbikatı"na katılacağı bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.