E okul giriş // meb e okul veli (VBS) giriş sistemi devamsızlık sınav notları öğren

E okul giriş // meb e okul veli (VBS) giriş sistemi devamsızlık sınav notları öğren
E okul giriş ile internet üzerinden kolaylıkla devamsızlık sınav notlarına ulaşabilirsiniz. E okul veli bilgilendirme sistemi detayları ve e okul veli giriş bilgiileri burada.

E okul giriş ile internet üzerinden kolaylıkla devamsızlık sınav notlarına ulaşabilirsiniz. E okul veli bilgilendirme sistemi detayları ve e okul veli giriş bilgiileri burada. E okul giriş ile kolaylıkla işlemler yapabilirsiniz.MEB - e okul üzerinden devamsızlık, sınav notlarına ve tarihlerine ulaşabilirsiniz.E okul veli giriş bilgileri ile çocuğunuzun bilgilerine ulaşabilirsiniz.E okul giriş için tıklayınız.E-Okul veli bilgilendirme sistemi, dönem notu devamsızlık sorgulama ekranı Karne notu sorgulama ve tüm işlemleri de görebiliyorlar. TEOG,teog sınav sonuçları, kolayca öğrenebilirsiniz. Bütün bu işlemleri rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

E OKUL VELİ GİRİŞ

E OKUL NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Üstteki resime ya da linke tıkladıktan sonra açılan sayfada resimde de görüldüğü gibi “Güvenlik Kodu (Resimdeki Rakamlar), T.C Kimlik Numaranız ve Okul Numaranızı” girdikten sonra “Tamam” deyin. Tamama bastıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda sizden üç soruya cevap vermeniz istenir. Bu üç sorunun cevabını girdikten sonra, altta sıralanmış olan resimlerden size ait olanı işaretleyerek “Tamam” deyin. E-okul not bilgileri sayfanız açılmış olacaktır. Eğer aşağıdaki resimde yer alan sorulardan bir ya da birkaçını bilmiyorsanız. Çıkış yapıp tekrar girerseniz sorular değişecektir. Genel olarak “doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu yer,cilt no, aile sıra no,doğduğu ay vb.” tarzda nüfus cüzdanında yer alan sorular soruluyor. Burdaki amaç başkalarının sizin e-okul sayfanıza girmelerini engellemek. Bu sebeple güvenlik aşamaları arttırılmış.

Eğitim alanında kullanıma sunulmuş olan e okul sistemi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavların sonuçlarının değerlendirilmesi mümkündür.

Eski dönemlerde mevcut olmayan bu yenilik sayesinde öğrenci ve veliler daha gelişmiş bir altyapıya sahip olan e okul üzerinden herhangi bir sorun yaşamadan kolayca bilgi alabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sonuçları, sınavların sonuçları açıklandıktan sonra e okul üzerinden de öğrenilebilir durumdadır. Sağlanan bu yenilik ile birlikte her sınav için ayrı bir sorgulama sayfası aramaya gerek kalmadan sadece e okul girişi ile birlikte tüm sınav notlarına ulaşmak mümkündür. Bu açıdan sizler de bundan sonraki dönem içerisinde öğrencilerin girdiği Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarında alınan sonuçlar için online okul sistemini kullanabilirsiniz.

Okul portalı sadeceMEB sınav sonuçlarının öğrenebileceği bir portal değil öğrencilerin eğitim hayatındaki tüm detayları aktarmayı başaran özel bir sistemdir. Bu açıdan e okul işlemleri oldukça gelişmiştir. Öğrencilerin gördüğü tüm derslerdeki başarı durumunu detaylı olarak inceleyebileceğiniz sistem üzerinden aynı zamanda öğrencilerin devamsızlık durumunu da görebilmeniz mümkündür. Tüm bu hizmetlere erişim sağlanması ise sadece giriş ile mümkün olmaktadır. Bu açıdan e okul resmi internet sayfasına giriş yaptıktan sonra sayfanın üst kısmında bulunan öğrenci girişi bölümünün kullanılması yeterli olacak ve öğrenci ile ilgili tüm detaylar giriş sonrasında ekranda yer alacaktır.

Online olarak yapılacak olan işlemler sayesinde gerçekleştirilebilecek işlemler; devamsızlık sorgulama, not sorgulama, öğrenci davranış notu sorgulama gibi işlemlerdir.

E okul üzerinden öğrencinin önceki dönemlerine ait notları da kayıt olarak tutulduğu için sadece mevcut eğitim dönemi için değil önceki dönem içinde sistem üzerinden bilgi sağlanması mümkündür. Üstelik okul portalı için geliştirilen bir yenilik cep telefonları üzerinden e okula giriş yapılabilmesidir. Bu açıdan akıllı cihazlar kullanılarak uygulamalar sayesinde eğitim portalına erişim sağlanması, kolayca internet üzerinden belirtilen bilgilerin öğrenilmesi mümkündür.

E-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

Bu projenin en önemli amacı olan okul öğrenci ve veliler arasında köprünün kurulması E Okul projesi ile gerçekleşmiştir. Projenin amacına hizmet ettiğini söylemek mümkün olacaktır. Öyle ki veliler tarafından alınan bildirimler sayesinde bu projenin çok yararlı olduğu ve okul konusundaki işlemler için büyük yararlar sağladığı belirtilmektedir.

E-Okul Yönetim girişi

E-Okul sisteminin bir bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve idareciler bu sisteme girebilmek için sitenin sol tarafında bulunan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticileri Milli Eğitim Kurumlarından aldıkları kullanıcı adı ve şifrelerini bu bölüme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra yöneticiler öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemleri gibi işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi bilgilerini sisteme girmektedir.

e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir.

Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.

e-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.