Örgütün Öcalan Taktiği

Örgütün Öcalan Taktiği
Kürt Stratejist Galip İlhaner: “Öldürüyorlar, kahramanlaştırıyorlar, bunların üzerinden halkı devlete düşmanlaştırıyorlar. Bu Öcalan’ın taktiği.”

STAD Başkanı Ahmet Akgül: “Elçi’nin öldürülmesi dış istihbarat bağlantılı derin PKK’nın işi.  Devlete karşı bir algı oluşturulmaya çalışıyorlar.” 

Terör örgütü PKK’nın katlettiği Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenaze töreninde HDP’lilerin ve örgüt yandaşlarının dalga geçercesine şov yapmasının yeni bir şey olmadığı biliniyor. Daha önce de PKK’lı teröristler tarafından öldürülen kişilere, HDP’liler ve örgüt yandaşları sözde sahip çıkarak timsah gözyaşları dökmüştü. PKK ve siyasi uzantısı HDP’nin uyguladığı bu taktiği değerlendiren uzmanlar, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

İŞTE O TAKTİK

Kürt stratejist ve siyasetçi Galip İlhaner, “Öldürüyorlar, kahramanlaştırıyorlar, bunların üzerinden halkı devlete düşmanlaştırıyorlar. Bu Öcalan’ın taktiği. PKK’nın kuruluşundan bugüne kadar kendilerine engel veya rakip olarak gördükleri, kendileri ile aynı düşüncede olmayanları, onları eleştirenleri ortadan kaldırıyorlar. Bunu da devletin üzerine atıyorlar. Hakeza PKK yönetimi de, ‘Tahir Elçi’yi devlet öldürdü diyeceksiniz’ şeklinde yandaşlarına talimat verdi. Bu stratejiyi uygulamadaki amaçlardan birincisi, öldürdükleri kişileri Kürt halkı nezdinde kahramanlaştırmak. İkincisi, Kürt toplumunda farklı ses çıkaranlara da ‘sizin sonunuz da böyle olur’ şeklinde mesaj vermek. Böylece toplumdaki farklı düşünen aydın ve kanaat önderleri sindirilmiş oluyorlar. Üçüncü ise, ölümleri devletin üzerine atarak Kürt halkını devlete düşmanlaştırmak” diye konuştu. 

DIŞ BAĞLANTILI

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD’ın Başkanı Ahmet Akgül ise, “Dış istihbarat bağlantılı derin PKK’nın işi olduğunu düşünüyorum. PKK’lılar ve HDP’liler ise bu olayı devlete yıkarak, devlete karşı bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu tür şeyler bölgede sürekli yaşanıyor. PKK’nın bölgede yaptığı her olay bir kaos ortamı oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu olay da onlardan biridir. Şükür ki Kürt halkı onların oyununa gelmiyor” şeklinde konuştu. 

AMAÇ KAOS ORTAMI

Kürt kanaat önderi ve stratejist Mehmet Timurağaoğlu da şunları söyledi: “PKK, sansasyonel eylemlerle önemli kişileri öldürerek, toplumu galeyana getirmeyi ve insanları sokağa dökerek bir kaos ortamı oluşturmayı amaçlıyor. Öte yandan örgüt, ellerinde bir tek silahın kaldığını, bu da giderse avuçlarında bir şey kalmayacağını ve kimsenin onlara prim vermeyeceğini düşünüyor. Buna göre hareket ediyorlar. Kendisinin dışında hiç kimseye hayat hakkı vermiyorlar.”

ELÇİ’NİN EŞİNE TAZİYE ZİYARETİ

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açmasının ardından çıkan çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro BaşkanıTahir Elçi’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Demirtaş’ın ziyareti sırasında geniş güvenlik önlemi alındığı dikkati çekti, iddialar üzerine incelendikten sonra iade edilen zırhlı makam aracındaki hasarın onarıldığı görüldü. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’da kullandığı makam aracı, arka camında meydana gelen çarpma veya sekme nedeniyle daha önce incelemeye alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.