Mahruki'ye Dava Şoku

Mahruki'ye Dava Şoku
Tekirdağ'da ayakta tedavi hizmeti veren Akut Özel Sağlık Hizmetleri, "ismen" düğmeye bastı! Nasuh Mahruki'nin kurduğu, kısa adı 'AKUT' olan Arama Kurtarma Derneği'ne markasını kullandığı gerekçesiyle dava açtı!

Türkiye 17 Ağustos depremindeki arama kurtarma faaliyetleriyle tanıdı. Ancak AKUT bu kez adıyla sarsıldı. Kısa adı Arama Kurtarma Derneği olan AKUT'un temelleri, 1994'te atıldı. Söz konusu topluluk, ilk kez 1995'te Uludağ'da yapılan bir arama kurtarma operasyonunda 'AKUT' adını kullandı. 

ADLİYE KORİDORLARINDA 

AKUT, 1996'da ise 'Arama Kurtarma Derneği' adıyla (AKUT) resmen faaliyete başladı. Derneğin başında ise Everest'e tırmanan ilk Türk dağcı olan Nasuh Mahruki vardı. Ancak Mahruki'nin başkanı olduğu dernek, bu kez adliye koridorlarına taşındı. Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan bir sağlık kuruluşu, AKUT markasının sicilden terki için düğmeye bastı. Akut Özel Sağlık Hizmetleri adlı sağlık kuruluşu markasını kullandığı gerekçesiyle AKUT'a dava açtı. 

'HASTALIK ADI ..." 

Şirketin avukatı, "AKUT hastalık, tedavi ve teşhis yönetimi ismidir. Durum böyle iken AKUT ibaresinin davalının tekeline verilmesi durumunda hastalıklar ve ilaçlar bakımından AKUT ibaresi kullanılamayacak, teşhis yöntemleri AKUT ibaresiyle başlayamayacaktır. AKUT derneğimize ait markayı kullanmaktadır" dedi. Dilekçede "AKUT marka tescilinin mal ve hizmetler bakımından hükümsüzlüğüne ve sicilden terkin edilmesine karar verilmesini istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum