Delilleri Çocuklara Toplattılar

Delilleri Çocuklara Toplattılar
PKK, Tahir Elçi'nin ölümünün aydınlatılmaması için ortalığı savaş alanına çevirdi. İncelemeye giden savcılara 5 kez roketatarlı saldırı yapıldı.

YDG-H'liler hendek açıp, barikat kurdu, ağır silahlarla saldırdı. Canlı kalkan yapılan çocuklar ise örgütün talimatıyla tüm delilleri el arabalarıyla teröristlere taşıdı. Elçi'yi vuran mermi bulunamadı ama cinayeti kimin işlediğinin en güçlü kanıtı bu görüntüler oldu...
 
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'li iki teröristin saldırısında vuruldu. Elçi'ye saldırmadan önce iki polisi şehit eden, ardından Dört Ayaklı Minare önündeki avukatlar, gazeteciler ve polislere ateş açan iki terörist kaçarken, cinayetin tüm izleri Elçi'nin kulak arkasından girip, gözünden çıkan mermi çekirdeğinin bulunmasına kaldı. Ancak olay gününde Elçi'nin vurulduğu yere giden savcılara 5 noktadan roketatar saldırısı yapan PKK'lılar iki gün boyunca Dört Ayaklı Minare çevresini abluka altına alarak ne savcıları ne de güvenlik güçlerini olay mahaline yaklaştırmadı. Hem roketatar hem ağır silahlarla güvenlik güçlerine saldıran teröristler, Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokağı'nın tüm giriş çıkışlarına hendekler kazarak güvenlik güçlerinin işini zorlaştırdı. Labirenti andıran sokaklar ve caddeler teröristlerin kaçışını kolaylaştırmaya imkan tanırken, hava destekli operasyonlarda görüntü alınmasını engellemek ve kamufle olmak için teröristler, sokakların üzerini çok sayıda branda ile kapattı. 

DÖRT TARAFTAN ATEŞ AÇTILAR 

YDG-H'liler bu süre zarfı içinde, birçok çocuğu olay yerine göndererek, polislerin ateş açmasını ve sert operasyon yapmasının da önüne geçti. Olay yerine gönderilen çocuklar ise hem canlı kalkan yapıldı hem de teröristlerin talimatıyla tüm delilleri yok etti. Dün sabah saatlerinde YDG-H'lilerin gönderdiği çocuklar, Elçi'nin vurulma anında çıkan çatışmanın tüm mermi kovanları ve çekirdeklerini el arabalarıyla toplayarak teröristlere teslim etti. Savcılar ve müfettişler olay yerini inceleme altına aldı ancak geride çok fazla bir şey kalmamıştı. Kalan deliller numaralandırıldı, incelendi ancak Elçi'yi vuran merminin izine rastlanmadı. PKK'nın büyük bir gayretle delilleri karartması ise Elçi'nin terör örgütü tarafından planlı bir şekilde öldürüldüğünün bir kanıtı oldu. Bu arada heyetin incelemesini tamamladığı sırada terör örgütü mensupları, uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile bir saldırı daha gerçekleştirdi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmadı. Yaşanan çatışma nedeniyle keşif heyeti, bölgeden uzaklaştırıldı. Yapılan operasyonlarda 1 terörist etkisiz hale getirildi.

ÇEKİRDEK KADRO İŞBAŞINDA

PKK 'nın üç gün boyunca Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yeri ablukaya alıp tüm delilleri ortadan kaldırması tek bir mantıkla açıklanabilir: Hain saldırıyı kanlı terör örgütü PKK düzenledi.

Sabah erken saatlerde bölgeyi abluka altına teröristler çocukları da canlı kalkan olarak kullandı. YDG-H'liler çocuklara etraftaki tüm boş kovan ve mermi çekirdeklerini toplatarak delilleri kararttı.

'SABAH İKİ KEZ SALDIRDILAR'

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, dün bir kez daha olay yerine gitti. Ancak Solmaz'ın içinde yer aldığı ekibe teröristler tarafından iki kez saldırı düzenlendi. Olay yerinde 83 parça delil tespiti yapıldı. Bunlardan 43'ü muhafaza altına alındı. Ancak kanlı örgütün saldırısı nedeniyle numaralandırılan 40 parça delil olay yerinde bırakıldı. Tahir Elçi'nin vurulduğu sokağın MOBESE kayıtları da inceleniyor.

1448922702679.jpg1448922779582.jpg1448922820261.jpg1448925778807.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.