Apple TV Dördüncü Nesil Teknik Özelikleri

Apple TV Dördüncü Nesil Teknik Özelikleri
Dördüncü nesil Apple TV'yi uygulama mağazasından film ve müzik arşivine, Air Play özelliğinden, teknik özelliklerine kadar tüm önemli detayları ile mercek altına alıyoruz.

Apple TV Dördüncü Nesil Teknik Özelikleri FİYATI

İlk olarak 2007 yılında tanıtılan Apple TV aslında zaman içinde çok fazla değişime uğramadan bu günlere kadar gelmişti. Apple’ın iTunes ile sahip olduğu gücü farklı bir alana kanalize etmek istemesi noktasında evrimleşen modelin bugün geldiği nokta ise çok başka.

Öncelikle artık kendine has işletim sistemi, uygulama mağazası ve oyun eko sistemi ile başlı başına bir akıllı cihaz var karşımızda. iOS temelli tvOS işletim sistemi sayesinde geliştiriciler tıpkı bir iOS uygulaması veya oyunu hazırlar gibi aynı kod yapısı ile bu cihaza özel yazılımlar geliştirebilecek. Yani bir anlamda Apple’ın bu akıllı kutusunu televizyonunuza bağladığınız anda Apple deneyimini odanızda dev bir ekrana taşımış oluyorsunuz.

Tabi tvOS’in yanı sıra bu ilgi çekici cihazı farklı kılan ve belki de alanında rakipsiz kılan en büyük güç ise önceki modellerde de olduğu gibi iTunes Store. Bu sayede dilerseniz güncel filmleri cüzi fiyatlarla satın alabiliyor veya 48 saatliğine kiralayabiliyorsunuz.

Apple TV ​Teknik Özellikler

Dördüncü nesil Apple TV, Apple’ın geçtiğimiz yıl pazara sunduğu 64-bit’lik çift çekirdekli işlemci ile geliyor. RAM tarafında ürüne 2GB kapasiteli bir modül eşlik ediyor. Kendi işletim sistemi sayesinde artık sadece bir stream cihazı olmaktan çıkan üründe haliyle depolama alanı da kritik önem taşır hale geldi. Apple kullanıcılara 32 ve 64GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor.

Apple TV’nin sahip olduğu ekran çözünürlüğü Full HD. Yani 4K ekranlı bir televizyona bu cihazı bağladığınızda çözünürlük 1080p olarak yansıtılacak ve haliyle de televizyonunuzun sahip olduğu paneli uç verimlilik değerlerinde kullanamayacaksınız. Tabi bunun altında Apple’ın henüz piyasaya sunduğu mobil işlemcilerinde 4K için yeterli teknik olanaklara sahip olmayışı yatıyor.

Televizyonunuza HDMI yuvası üzerinden bağlayabileceğiniz dördüncü nesil Apple TV’nin kutusunun içinden HDMI kablo çıkmıyor ancak Apple kutu içerisine bir adet lightning kablo koymayı ihmal etmemiş. Kablo 1 metre uzunluğunda. Bu kablo ile beta aşamasındaki tvOS güncellemelerini cihazınızı iTunes üzerinden bilgisayara bağlayarak yükleyebiliyorsunuz. Ayrıca kumandayı da bu kablo ile şarj edeceksiniz çünkü kumanda üzerinde de lightning yuvası mevcut.

Ürünün tüm giriş yuvaları arka kısımda yer alıyor. Lightning’in yanı sıra, güç kablosu, HDMI ve 100Mbps Ethernet yuvası bulunuyor. Bu arada kablosuz ağ bağlantısının Ethernet bağlantısından daha hızlı olması da ilginç bir detay olarak dikkat çekiyor. Yeni Apple TV’de WiFi ac ve Bluetooth 4.0 desteği mevcut. Bağlantılardan söz etmişken Apple bu cihaza bir de optik ses çıkışı koysaymış hiç fena olmazmış aslında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.