Altı F-16 Uçağı İle Devriye Uçuşu Yapıldı

Altı F-16 Uçağı İle Devriye Uçuşu Yapıldı
Genelkurmay Başkanlığı, altı F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden Kara, Hava, Deniz ve Sahil Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Karadeniz Uyumu Harekatında görevli TCG İnönü ve TCG Yıldıray, Batı Karadeniz'de, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatına iştirak eden TCG Bozcaada Lübnan açıklarında, Akdeniz Kalkanı Harekatında görevli TCG Burakreis de Doğu Akdeniz'de karakol görevi yürüttü.

NATO Daimi Görev Grubu-2'de görevli TCG Yavuz ile FGS Hamburg'un (Almanya), Yunanistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile Güney Ege'de geçiş eğitimleri icra ettiği belirtildi. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG Sokullu Mehmet Paşa ile TCG Akçakoca, Yunanistan ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de yapılan Ariadne-15 Tatbikatına katıldı. Birleşik Görev Kuvveti-151 Deniz Haydutluğu ile Mücadele görevine iştirak eden TCG Gemlik, Arap denizinde karakol görevi icra etti. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 20 geminin seyir yaptığı bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği açıklandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 2 arama kurtarma gemisi ile Ege ve Akdeniz'de keşif gözetleme görevi yürüttü. 4 bot ve 1 mobil radar ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının 30 Kasım-04 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek "Türkiye-İngiltere Bilgisayar Destekli K/Y Tatbikatına katılacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.