Davutoğlu Denktaş’ın Mezarını Ziyaret Etti

Davutoğlu Denktaş’ın Mezarını Ziyaret Etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, geldiği Lefkoşa’da KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu KKTC’deki temaslarına başladı. Davutoğlu, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı. Davutoğlu, saygı duruşunda bulunduğu törende, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıt özel defterini imzaladı. Davutoğlu anıt özel deftere şunları kaydetti: “Değerli Kurucu Cumhurbaşkanı. KıbrısTürkü’nün hürriyeti dirayetli önderliğinizde verdiği mücadelenin en anlamlı eseri olan KKTC’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 64.Hükümetinin Başbakanı olarak bulunmaktan şeref duyuyorum. Türkiye’nin anavatan ve garantör ülke olarak Kıbrıs Türkü’nün barış, huzur, refah ve istikrar içinde varlığını sürdürmesi için daima kardeşlerinin yanında olacağını bir kez daha teyit ediyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun”.

BOĞAZ ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Davutoğlu, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret ettikten sonra Boğaz Şehitliğini ziyaret ederek çelenk sundu. Davutoğlu’nun saygı duruşunda bulunduğu törende İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Davutoğlu daha sonra Şehitlik özel defterini imzaladı. Davutoğlu, Şehitlik özel deftere şunları kaydetti:

“Aziz Şehitlerimiz. Büyük Türk Milleti’nin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk Halkı’nın varlık ve bağımsızlık mücadelesinde Şehitlik mertebesine yükselerek eşsiz bir mücadelenin kahramanları oldunuz. Kıbrıs Türkü’nün sahip olduğu bu topraklarda barış, güven ve istikrar içinde hür bir şekilde yaşaması için gösterdiğiniz fedakarlık her zaman minnet ve şükranla anılacaktır. Bu duygularla Kıbrıs Türk Mücahit kardeşlerimize ve onlara tek yürek, tek vücut olarak omuz omuza çarpışmış kahraman Türk askerine Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Ruhunuz şad olsun”.

Davutoğlu, dua okunmasının ardından kabirlere karanfil bıraktıktan sonra şehitliği gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.