Sisi: Bunu Yaparsanız Refah'ı Açarım

Sisi: Bunu Yaparsanız Refah'ı Açarım
Abdulfettah Sisi, yaptığı açıklamada Gazze'nin Ramallah yönetiminin kontrolüne verilmesi halinde sınırı açacaklarını açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Paris'teki evinde yaptığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada ''Ramallah yönetiminin Gazze'deki sınır kapılarının kontrolünü üstlenmesi Filistinli kardeşlerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına ve hayatlarının kolaylaşmasına yardımcı olacaktır.'' diye konuşan Sisi ''Ramallah yönetiminin, Gazze'ye dönerek sınır kapılarını kontrol etmesinin, sınır kapılarının sürekli olarak açılması sonucunu getireceğini'' ifade etti.

Öte yandan Fetih Hareketi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İzam el-Ahmed dün (30 Kasım) AA muhabirine yaptığı açıklamada: ''Mısır tarafıyla Refah sınır kapısının açılması konusunda ortak mesai harcayacaklarını'' bildirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi daha önce 8 Kasım günü yaptığı açıklamada da Ramallah yönetiminin Refah sınır kapısını denetlemesinin sınır kapısının sürekli açılmasını sağlayacağını ifade etmişti.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından neredeyse Refah'ı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı verilerine göre bu yılbaşından 16 Ekim'e kadar Refah farklı dönemlerde yalnızca 19 kez açıldı.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.