Bakın Simidin İçinden Ne Çıktı!

Bakın Simidin İçinden Ne Çıktı!
Adana’nın Seyhan ilçesinde zabıta ekiplerinin denetiminde, bir dilencinin gün boyu topladığı bozuk paraları simidin içerisine gizlediği ortaya çıktı. Dilencinin 84 TL’yi simidin içine yerleştirdiği görüldü.

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehrin merkezi noktalarında vatandaşlara duygu sömürüsü yapıp para toplayan dilencilere karşı denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ekipleri gün boyunca halkın yoğun olarak kullandığı güzergahlarda dilencilere yönelik önleyici denetim çalışmalarını yaparken, şaşırtıcı bir olayla karşılaştı.

Daha önce de dilencilik yaptığı tespit edilen yaşlı bir kadının üzerinden para çıkmaması üzerine bu kez yanında taşıdığı poşetlerin içerisinde arama yapıldı. Zabıta ekipleri bir poşetin içerisinde yalnızca simit bulunmasına rağmen poşetin ağırlığının normalden fazla olması üzerine durumdan şüphelendi. İçerisinde simit bulunan poşet açıldığında zabıta ekipleri gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Dilenci kadın, gün boyu topladığı paralardan toplamda 84 TL’lik madeni parayı simidin içerisine gizlemişti.

Zabıta ekipleri, şehrin çeşitli noktalarında dilencilik yapanlara yönelik olarak ‘Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesinde düzenlenen cezayı uyguladı. Kanuna göre dilencilik yapanların her birine 50 TL idari para cezası uygulandı ve üzerlerinden çıkan tüm paraya el konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.