O Ülke de Suriye'ye Giriyor

O Ülke de Suriye'ye Giriyor
Almanya’nın Suriye'ye IŞİD'le mücadele için asker gönderme kararı Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Alman askeri Suriye'ye girecek.

Federal Bakanlar Kurulu tarafından bugün yapılan görüşmede ordunun Suriye operasyonlarına katılmasına öngören tezkere onaylandı.

Bugün görüşülen tekere kapsamında Almanya terörle mücadele için kullanılmak üzere 4 ila 6 Tornado keşif uçağı, bir firkateyn, bir yakıt ikmal uçağı ve bin 200 asker göndermeyi planlıyor.


ALMAN ASKERİ FRANSA'YA YARDIM EDECEK

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, teröre karşı hem siyasi hem de askeri bakımdan yapılması gereken her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Terörü yenebilmek için bomba ve roketlerin yetmediğini belirten Steinmeier, nihai zaferin siyasi yollardan elde edilebileceğini kaydetti.

ALMAN HALKINDAN DESTEK GELDİ

Öte yandan, Alman askerinin Suriye’de teröre karşı görevlendirilmesine Alman halkından da destek geldi. Alman Basın Ajansı'nın Araştırma Şirketi YouGov'a yaptırdığı ankete katılanların yüzde 45'i Suriye misyonuna destek verirken, yüzde 39'u karşı çıktı.

Almanya'nın IŞİD'le mücadele amacıyla planladığı Suriye operasyonlarının maliyetinin ise 134 milyon Euro’yu bulacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum