Ösym kpss // 2015 tercih sonuçları burada! KPSS TERCİH SONÇLARI öğren!

Ösym kpss // 2015 tercih sonuçları burada! KPSS TERCİH SONÇLARI öğren!
Ösym kpss // 2015 tercih sonuçları burada! KPSS TERCİH SONÇLARI. Merakla beklenen kpss tercihleri 2 sonuçlar açıklandı. Kpss sonuçlarını sitemizdnen rahatlıkla öğrenebilirsiniz. İşte kpss tercih sonuçları

Ösym kpss // 2015 tercih sonuçları burada! KPSS TERCİH SONÇLARI. Merakla beklenen kpss tercihleri 2 sonuçlar açıklandı. Kpss sonuçlarını sitemizdnen rahatlıkla öğrenebilirsiniz. İşte kpss tercih sonuçlarıKPSS tercih sonuçları açıklandı 2015 ÖSYM. Merakla beklenen KPSS tercih sonuçları az önce açıklandı. KPSS sonuçları sorgula. Nefesler tutuldu herkes bu sonuçları merakla bekliyordu. İşte KPSS tercih sonuçları... 2015 KPSS 2.tercih sonuçları açıklanmasına ramak kaldı. Devlet kadrolarında bulunan 2 bin 159 kişilik boş kontenjana, sonuçların açıklanmasının ardından atamalar yapılmaya başlanacak. Peki KPSS 2.tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde....

KPSS TERCİH SONUÇLARI SORGULA

ÖSYM tarafından 16 Kasım - 25 Kasım 2015 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS 2015/2 Yerleştirme Sonuçları açıklandı. KPSS sonuçları için sitemizdeki linke tıklamanız yeterli. 2015 KPSS sonuçları tıkla öğren. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri (KPSS-2015/2) tamamlandı.

Adaylar, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanan yerleştirme sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Sayısal verilere göre, 2 bin 159 kadro ve pozisyondan 2 bin 157'sine yerleştirme yapıldı.

KPSS 2.tercih sonuçları dahilinde geçtiğimiz sene 1 Aralık 2014 tarihinde yapılan atamaların, bu sene de aynı şekilde yapılması bekleniyor. Adaylar, Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından bazı kurum ve  kuruluşların boş kadro ve pozisyonlarına yapılacak 2.yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Bu tercih döneminde toplamda 2159 kişinin atanacağı KPSS'de, 145 kişinin Ortaöğretim, 575 kişinin Önlisans, 1439 kişinin ise Lisans mezunlarından alınacağı açıklandı.  Atamaları yapılacak  178 kişinin üniversiteler, 1457 kişinin üniversite haricinde diğer kurumlar, 502 kişinin Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve 22 kişinin diğer kurumlardaki kadrolara atanacağı öğrenildi.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI ATAMA DUYURUSU

Memur olmak isteyen kişilerin tercih kılavuzunda bulunan boş kontenjanlardan kendilerine en uygun olanları seçmiş olmaları suretiyle, kendileri gibi aynı boş kontenjanı tercih etmiş memur adaylarından en yüksek puan sahibi olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca atamalar yapılmaktadır. Atama bilgileri ÖSYM Başkanlığı tarafından memur adaylarına ve Başkanlığa ait internet sayfasında kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

KPSS Yerleştirme Kılavuzunda bulunan boş kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığı tarafından KPSS tercih sonuçlarına göre ataması yapılan adayların, yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıyıp taşımadığı ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine atamaları kesinleşecektir.

Kısa adı KPSS olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, 18/3/2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Yönetmeliğin amacı Madde-1’de: “Bu Yönetmeliğin amacı, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların genel ilkeleri ile usul ve esaslarını tespit etmektir.” şeklinde ifade edilmiştir. Söz konusu sınav, daha önceki senelerde uygulamada olan Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) ve Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı'nın (KMS) birleşimi niteliğindedir. Sınavın ana amaçları arasında; kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan personel istihdamının, şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmak sayılabilir.

1999 yılında Kamu Personeli Yasası’nda yapılan düzenleme ile daha önce DMS adı ile uygulanan sınav, bu tarihten itibaren KMS olarak isim ve nitelik değiştirmiştir. 120 puan türü ve 4 farklı oturumunda oluşan sınav; öğretmenlik, sözleşmeli personel, memurluk ve uzman kadroların istihdamında eleme sınavı niteliği taşımaktaydı. KMS sadece ilk ve son defa 7-8 Temmuz 2001 tarihinde uygulanmıştır. Bir sonraki yıl olan 2002’de ise sınav, yapılan isim değişikliği ile KPSS adını almış ve aynı yılın 6-7 Temmuz tarihlerinde ilk defa adaylara uygulanmıştır. 2002 yılının Kasım Ayı’nda sınavın Sağlık Bakanlığı personel alımı için uyarlanan versiyonu adaylara uygulanmıştır. Devam eden senelerde KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenerek temel olarak 2 farklı sınav ve 3 farklı gruba ayrılmıştır. Sınavlar farklı tarihlerde ve farklı niteliğe sahip adaylara uygulanmaktadır.

350 adayın 120 net yapması sonucu ortaya çıkan iddiaları araştırılması süreceinde ALES, TUS ve LYS sınavlarında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 8 ile düzenlenen operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. davası hala devam etmektedir.

Engelli Adaylara Sınavlarda Fırsat Eşitliği Sağlayıcı Uygulamalar
Ortopedik sorunu olan engelliler için: Sınav yapılacak yerlerde düz giriş sınav salonu tahsis edilir.
Görme engelli adaylar için: Şekil içerikli sorulardan (örn: matematik, geometri, coğrafya) muafiyet sağlanmıştır.
- durumun ihtiyacına göre: okuyucu ve işaretleyicili olarak ; görevli personel gözetiminde engellinin sınava girmesi için özel sınıf hazırlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.