4+4+4 sistemi hafızlığın önünü açmadı

4+4+4 sistemi hafızlığın önünü açmadı
Fatih Medreseleri 30'a yakın STK yöneticileriyle beraber toplantı düzenledi.

 

Toplantı da Hafızlık sistemi ile alakalı sorulan soru üzerine Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi şunları söyledi; En son çıkan bir yasa var 4+4+4 Eğitim sistemi. Bakıldığında herkes tarafından gayet güzel deniliyor. Güzel olduğu yerler imam hatiplerin önü açıldı, mesleki liselerin önü açıldı. Peki hafızlık ile alakalı Kur'an-ı Azimüşşanı ezberlemekle alakalı açılmadı. Yani ben çocuğumu hafız yapmak istiyorum dediğinde incelemek lazım ki, incelediğinde yine önü açık olmadığı gözükmektedir.Farkında değiliz olaylar güzel geliyor bize, zannediyoruz her şey normal. Tamam olmayanlar var ki, o da Kur'an'ın ezberidir. Mevla Teala Ayeti Kerime de buyuruyor; 'Kur'an-ı Azimüşşanı biz indirdik, biz muhafaza edeceğiz.' Peki nasıl muhafaza edecek, hafızlarla muhafaza edecek.

2012 GENÇLİK PROJELERİNE 'LA' DESTEK

Toplantı da Gençlik projesi ile alakalı sorulan soru üzerine Hoca Efendi şunları söyledi; 'Bilginiz üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı bundan yaklaşık iki ay önce '2012 Gençlik Projelerine Destek' adı altında bir çalışma başlattı. Bizlerde bunlardan hem çok memnun olduk hem de çok ümitlendik. Ve arkadaşlarımızla birlikte Gençliğimizi özellikle dini manada geliştirecek çok güzel projeler yaptık ve İlgili Bakanlığa gönderdik. Netice olarak bize ulaşan kesin haberlere göre bu projelere herhangi bir destek verilmedi. Şu ana kadar gelen ifadeler sadece 'uygun değil' oldu. Verilen bir sözün hem de Bakanlık tarafından verilen sözün tutulması gerekir' dedi.

MASA BAŞINDA PROJE REDDEDİLİR Mİ'

Yaptıkları toplantıda STK Başkanlarının durumdan çok muzdarip olduğunu söyleyen Hoca Efendi sözlerine şöyle devam etti; 'Bakanlık tarafından projeyi yapan hiç bir STK yöneticisi aranmadı ve hiçbiri gelip yerinde incelenmedi bu da bizde acaba işler masa başında oldu bittiye mi getirildi kanısının oluşmasına sebep oldu' dedi. Ayrıca Hoca Efendi; Telefonlarımıza bakılmıyor, sorularımıza cevap verilmiyor, sürekli başka yerlere telefonlarımızı aktarıyorlar fakat oralardan da cevap alamıyoruz' dedi.

BAKANLIĞA HEYET GÖNDERECEĞİZ

Şayet bu duyarsızlığın önüne geçilmezse Bakanlığa bu STK'lar tarafından bir heyet göndereceklerini söyleyen Hoca Efendi; 'Gerekirse Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç'a durumu bizzat aktaracaklarını' söyledi.

PROJELER ZORA GİRDİ

Genel Başkan son olarak şunları kaydetti; 'Gençliğimiz şu an ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır ve anladığımız kadarıyla Bakanlık da bunun farkındadır ki böyle projeler başlatılmıştır. Gençliğimizin istenilen bir gençlik olması için eğitim konusunun özellikle dini eğitimin çok önemli olduğunu hepimiz yakinen biliyoruz. Yaptığımız projelerin hepsi bu ihtiyaca yöneliktir. Eğer destek sözü tutulmaz bu konuda duyarlı davranılmazsa projelerin zora gireceğini' söyledi.

DİYANETTEN YEREL AÇILIM

Diyanet ile alakalı sorulan soru üzerine Hoca Efendi; Türkiye'nin her yerinde camilerin ve hocaların olduğunu belirten Hoca Efendi, eğer bu yerel açılım gerçekleşirse, Diyanet İşleri Başkanlığının, bölgesel sorunların çözümüne büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, bu açılım ile ülkemizin her noktasına ulaşmada zorluklar yaşayabileceğini hatırlatan Hoca Efendi, kendi kadrolarının dışında cemaatlerin yetiştirmiş olduğu hocalarında bu çalışmada yer alabileceğini söyledi.

Merkezden yazılan hutbe, vaaz ve sohbet konularının hem Van'da hem İzmir'de aynı ilgi ve alakayı görmesinin mümkün olmadığını belirten Genel Başkan, her bölgenin farklı sıkıntılarının olduğunu, o nedenle hocaların bulundukları bölgenin ihtiyaçlarına göre hareket etmesi gerektiğini söyledi.

HALKIMIZIN AYDINLATILMASI LAZIM

Son zamanlarda Suriye ile yaşanan olaylarla alakalı sorulan soru üzerine Hoca Efendi; Uçak krizi ile alakalı gelinen noktada anlaşılan şu ki, bu olayın sonunda dünya basını ve bu olayı sıkıntıya sürüklemek isteyen güçler tarafından Türkiye bir bataklığa çekiliyor ve bu gidişatın sonunda kendimizi olayların göbeğinde bulursak şaşırmamak gerekir, bu mesele idarecilerimiz tarafından malumdur. Fakat halkımızın bu konuda gerektiği şekilde aydınlatılıp gerekli alt yapının hazırlanması lazımdır, aksi halde bir anlık yanlış politikalardan dolayı ülke yanlışa düşürülmüş gibi anlaşılır ki, halkımızın devletine en çok destek olması gereken zamanda üstüne birde halkın tepkisi alınır ve bu idareciler için en büyük handikap olur.

Toplantı Anadolu'dan gelen STK yöneticilerine verilen yemekle sona erdi.

İHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.