KYK burs sonuçları açıklandı mı? (Ne zaman açıklanacak?)

KYK burs sonuçları açıklandı mı? (Ne zaman açıklanacak?)
KYK burs ve kredi sonuçları hala açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı konusunda bir bilgi verilmedi ancak bugünlerde açıklanması bekleniyor.

KYK burs sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Her yıl olduğu gibi yine bu yıl pek çok öğrenci lisans eğitimi almaya hak kazanmıştır. Girmiş oldukları mart ayındaki Yükseköğretime Geçiş Sınavına ve haziran ayındaki Lisans Yerleştirme Sınavına girmişlerdir. Her iki sınavdan da almış oldukları sınav sonuçları ile bir üniversiteye yerleşmişlerdir. Yerleşmiş oldukları bu üniversiteler sayesinde eğitim öğretim hayatlarına başlamışlardır. Ülke genelinde ailelerin ortalama olarak geçim durumunun çok da iyi olduğu söylenemez. Her aile kendine göre bir harcama sistemi oluşturmuştur. Ülkemizdeki diğer şartlar göz önünde bulundurulduğunda ailelerin çok da rahat bir maddiyat içerisinde oldukları söylenemez. Hele ki o ailede üniversite okuyan öğrenci varsa bu daha da zorlaşır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Üniversite öğrencisine para yetiştirmek, ihtiyaçlarını karşılamak hiç de kolay değildir. Bu noktada bizlere yardım maddi açıdan destekleyen devletimizin imkânlarından yararlanabiliriz. Devletimiz tarafından lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler için onların gereksinimlerini karşılamak için burs ve yurt olanağı sunulmuştur. Devlet yurtları sayesinde çok az bir miktarda ücret ödeyerek öğrencilerin barınma ihtiyaçları karşılanır. Devlet yurdu başvuruları senenin ilk başında yani eylül ayında başlamıştır. İnternet üzerinden başvurular yapılmış, sonuçları ve kayıtları yine internet sistemi üzerinden yapılmıştır.

Gelişen internet sistemi sayesinde bizler pek çok işlemimizi internet aracılığı ile yapabilme imkânı bulmuşuzdur. Hızla büyüyen internet teknolojisi sayesinde bizlere büyük kolaylık sağlanmıştır. Sağlanan bu kolaylığı da hemen hemen her türlü alanda karşılaşmak mümkündür. Pratikliği ve kolaylığıyla biz vatandaşların kamusal işlemlerini oldukça kısa bir sürede yapabilme fırsatı yakalamış oluruz.  Yalnızca yurt başvurusu değil bunun yanında daha pek çok işlemlerimizi internet platformu üzerinden gerçekleştirebiliriz. Devletin lisans eğitimi alan öğrencilere sunmuş olduğu bir başka kolaylık ise burs ve kredi başvurusudur. Öğrenciler gerekli başvurularını tamamladıktan hemen sonra başvurularını bu alanda yapabilme olanağı bulmuştur. Bizler bu açıdan bakıldığında büyük nefes almış maddi açıdan oldukça büyük rahatlığa kavuşmuş oluruz.  KYK burs sorgulama için sistem tarafından sizden birtakım bilgiler istenmektedir. Bilgileri ilgili alanlara girmeniz ile birlikte alındığını burs detayları sitede ekran üzerinde görüntülenecektir. Bu şekilde zorlanmadan ve kısa yoldan burs sorgulama yapabilirsiniz. Burs sorgulama konusunda diğer bir kaynak ise e-devlet kapısıdır. E-devlet kapısı üzerinden de Kredi ve Yurtlar Kurumu hizmetlerini sunduğu için aynı işlemleri online olarak e-Devlet olarak e-Devlet kapısı üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. 2016 yılı için başvuruda bulunan üniversite öğrencileri kasım ayı içerisinde e-Devlet sisteminden yararlanarak başvurularını gerçekleştirmişlerdir. Üstelik bu başvurularının sonuçları ne zaman sonuçlanacağı konusunda en detaylı bilgiyi yine resmi sayfadan takip edebilirler. Önümüzde ki aralık ayı içerisinde de öğrencilere burs ya da kredi çıkacağı sonuçlanır. İsteye bağlı olarak vatandaşlar da internet sistemi üzerinden büyük kolaylıkla ve pratikle sonuçlara ulaşabilecekler. Böylece internet sistemi hayatımızın her alanında oldukça bir aktif şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.