AÖF sınav giriş yerleri açıklandı // 2015 AÖF SINAV YERLERİ burada!!

AÖF sınav giriş yerleri açıklandı // 2015 AÖF SINAV YERLERİ burada!!
AÖF sınav giriş yerleri açıklandı, öğrenciler bugün merakla AÖF sınav yerleri açıklanmasını bekliyordu ve bekleyiş artık sonlandı.

AÖF sınav giriş yerleri açıklandı, öğrenciler bugün merakla AÖF sınav yerleri açıklanmasını bekliyordu ve bekleyiş artık sonlandı. Açıköğretim sınav giriş yerleri ve aöf sınav giriş belgesi tıkla al. 12-13 Aralık’ta yapılacak olan AÖF güz dönemi ara dönem sınavlarının giriş yerleri açıklandı. Sınavdan bir hafta önce açıklanan sınav giriş yerleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İşte AÖF sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri..Açıköğretim Güz Dönemi Ara Sınav giriş yerleri açıklandı. Açıköğretime kayıtlı olan birçok öğrenci 12 13 aralık tarihlerinde güz dönemi sınavlarına gireceklerdir. İnternet üzerinden yapacak olduğunuz birkaç basit işlem ile birlikte sizlerde sınav yerlerinizi öğrenebilirsiniz.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ

Aynı sistem üzerinden ayrıca 'Sınav Giriş Belgenizi' de edinebilirsiniz. İnternet üzerinden yapacak olduğunuz işlemlere ek olarak ise, Anadolu Üniversitesi AÖF bürolarından da bilgi edinebilirsiniz. İnternet sistemi üzerinden bilgilerinize ulaşmak için ilk olarak, Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir. Ardından, sayfanın alt kısmında bulunan Açıköğretim butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işleminizden sonra ise değişen ekran üzerinden, 'Giriş Yapmak İçin Tıklayınız' butonuna tıklayınız.

AÖF sınav sonuçlarına göre geçme notları ise şöyledir;

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)

61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

AÖF sınav giriş yerleri, aöf sınav giriş belgesi açıklanıyor bugün son gün. AÖF sınav giriş yerlerinin bugün saat 16.00'a kadar açıklanması bekleniyor.

Öğrenciler aöf sınav giriş yerleri TCKN şifresi ile anadolu.edu.tr adresinden yapacak.

AÖF sınav giriş belgesi ise yine online olarak aöf sistem panelinden çıkarılacak. Sınav yerleri adayların evine gönderilmeyecek

Peki AÖF güz dönemi sınav yeri sorgulama sayfasına nereden ulaşılacak? AÖF sınav yeri sorgu sayfası login.anadolu.edu.tr adresinden T.C numarası ve TCKN numarası ile öğrenilecek.

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde Sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

Açıköğretim sistemi nasıl işler?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saataçıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakataçıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?

Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıcaaçıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

Açıköğretim fakültesine nasıl girilir?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler,açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.