Kyk burs Sonuçları açıklandı mı // 2015 KYK Sonuçları Sorgula!

Kyk burs Sonuçları açıklandı mı // 2015 KYK Sonuçları Sorgula!
Kyk sonuçları neden hala açıklanmadı merak konusu, konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Kyk sonuçları sorgula 2015, kyk sonuçları ne zaman açıklanır.

KYK burs sonuçları hala açıklandı, öğrenciler sabırsızlıkla KYK Sonuçları açıklanmasını bekliyor. 2015 KYK Sonuçları ne zaman açıklanacak. Burs ve kredi sonuçları ve KYK hakkında detaylı bilgiler haberimizde. KYK burs ve kredi sonuçları hala açıklanmadı. Her yıl olduğu gibi yine bu yıl pek çok öğrenci lisans eğitimi almaya hak kazanmıştır. Girmiş oldukları mart ayındaki Yükseköğretime Geçiş Sınavına ve haziran ayındaki Lisans Yerleştirme Sınavına girmişlerdir. Her iki sınavdan da almış oldukları sınav sonuçları ile bir üniversiteye yerleşmişlerdir.

KYK BURS SONUÇLARI 

Kyk sonuçları neden hala açıklanmadı merak konusu, konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Kyk sonuçları sorgula 2015, kyk sonuçları ne zaman açıklanır.Yerleşmiş oldukları bu üniversiteler sayesinde eğitim öğretim hayatlarına başlamışlardır. Ülke genelinde ailelerin ortalama olarak geçim durumunun çok da iyi olduğu söylenemez. Her aile kendine göre bir harcama sistemi oluşturmuştur. Ülkemizdeki diğer şartlar göz önünde bulundurulduğunda ailelerin çok da rahat bir maddiyat içerisinde oldukları söylenemez. Hele ki o ailede üniversite okuyan öğrenci varsa bu daha da zorlaşır.

 
KYK bursu ne kadar olacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu şu anda lisans öğrencilerine aylık 330 lira, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira kredi veya burs ödemesi yapıyor.Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere de 990 lira veriliyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da KYK burslarına zam yapılacak. KYK burslarının 2016 yılı itibariyle 400 lira olarak belirlenmesi bekleniyor. KYK'dan burs ve kredi kazananlara ödemeler de Ocak 2016'dan itibaren yapılacak.

KYK burs başvuru sonucu nasıl öğrenilir?

KYK sorgulama ile burs başvuru sonucunuzu öğrenmek için öncelikle Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası üzerinde açılan 2015-2016 burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Ardından açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. Bu bilgiler baba adı, T.C. kimlik numarası, cilt numarası, sıra numarasıve aile sıra numarası gibi bilgilerdir. İstenilen bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra ara butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. KYK Burs başvuru sonuçları açıklandığında aşağıdaki link üzerinden de burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

İlk burslar ne zaman yatacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecek kredi-burs için ödemelere 2016 yılı Ocak ayında başlayacak. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden burs ödemeleriyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde "www.kyk.gov.tr" internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır."

2016 KYK bursu kaç lira olacak?

Lisans öğrencilerine aylık 330 lira, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere de 990 lira veriliyor. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da KYK burslarına zam yapılması bekleniyor. KYK bursları 2016 yılı itibariyle 400 lira olarak belirlenecek. KYK'dan burs ve kredi kazananlara ödemeler Ocak 2016'dan itibaren yapılacak.


Kredi Yurtlar Kurumunun kısaltılmışı olarak kullanılan KYK; yurt,burs kredi sağlayan devlet kurumudur…
Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde yüksek öğrenim birkaç büyük merkezde bulunan üst düzey medreselerce yerine getirilmekteydi. Büyük merkezler dışında ikamet eden halkın, çocuklarına öğrenim yaptırma, ulaşım, barınma, iaşe, kitap, para gibi sorunlarında sıkıntılar doğmuş, bu sorunlara çare bulabilmek için çabalar harcanmış bu nedenle, medreselerin bulundukları bilim merkezlerinde kuruluş amaçları doğrultusunda teşkilatlanması ve kendi içlerinde bütünleştirilmesi yoluyla “Külliyeler” oluşturulmuştur.

Buralarda halkın ve öğrencilerin bir taraftan din ve dünya bilimleri alanlarında bilgi, beceri ve deneyim sahibi olmaları sağlanmış, diğer taraftan medreselere devam eden öğrencilerin yatak, yemek, temizlik vb. ihtiyaçlarının giderildiği imaretler ile buralara harcanacak paraları sağlayacak akaretler kurulmuş, zengin kitaplıklar ile takviye edilen külliyeler halkın ve öğrencilerin eğitim, öğretim, dini, kültürel, ilmi ve mesleki ihtiyaçlarının karşılandığı birer eğitim öğretim ve sosyal merkezler haline getirilmiştir.

Cumhuriyet Döneminde ise 6 Mart 1924 tarihinde yürürlüğe giren 430 sayılı Kanun ile medrese ve imaretler kapatılmıştır. Bu durum, yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma, yemek vb. ihtiyaçlarının giderilmesinde sıkıntı yaşatmışsa da Cumhuriyet Hükümetleri, bazı okulları yatılı (leyli) hale getirmiş ve bir kısım medreselerin barınma yerlerinden yararlanmak suretiyle sıkıntının hafifletilmesine çalışmıştır.

İstanbul ve Ankara’da yükseköğretim kurumlarına devam eden öğrencilerin sayılarının artmasıyla, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesinde süre gelen sıkıntılar karşısında il özel idareleri, belediyeler, dernekler ve özel kişilerce yurtlar açılmaya başlanmıştır. Ancak; bu şekilde açılmış olan yurtlar, yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorununu çözememiştir. Bu gelişmeler sonucunda, kamusal nitelik taşıyan yurt işletmeciliğini denetim altına almak üzere yeni düzenlemelere gidilmiştir.

03 Mayıs 1949 tarihinde yürürlüğe giren 5375 sayılı Yüksek Öğretim Öğrenci Yurtları ve Aşevleri Kanunu ile “Yurt ve Aşevleri” konusu Milli Eğitim Bakanlığının yönetim ve sorumluluğuna verilmiş, bu kanuna ek olarak çıkarılan 01.04.1950 tarihli ve 5661 sayılı Kanun ile de özel ve tüzel kişilere ait yurtların açılmasına izin verilmesi ve denetlenmesi bu Bakanlığın görevleri arasına alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.