Beşiktaş UEFA maçı Kaç Kaç Bitti?(BJK S.lizbon),SKOR

Beşiktaş UEFA maçı Kaç Kaç Bitti?(BJK S.lizbon),SKOR
Avrupa Ligi'nde son haftaya lider giren temsilcimiz Beşiktaş, Lizbon deplasmanında tat vermedi,ilk golü atmasına rağmen ardarda yediği gollerle sahadan 3-1'lik skorla mağlup ayrıldı.

Beşiktaş-Sporting Lizbon UEFA maçı Kaç Kaç Bitti?

Kartal, grupta bir kez kaybetmesine rağmen, Avrupa defterini kapattı..

Maçın ilk yarısında rakibi karşısında harika bir oyun sergileyen temsilcimiz, 58. dakikada da 1-0 öne geçmesine rağmen kalesinde 10 dakikada 3 gol gördü ve sahadan 3-1 yenik ayrılarak Avrupa'ya veda etti. Sporting'in ilk 2 golünde büyük hatası bulunan Tolga Zengin, gecenin en büyük hayal kırıklığı yaratan ismi oldu.

UEFA AVRUPA LİGİ SPORTİNG LİZBON 3-1 BEŞİKTAŞ

Grubun diğer maçında Skenderbeu deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılan Lokomotiv Moskova, H Grubunu 11 puanla lider olarak tamamladı. Sporting Lizbon 10 puana ulaşırken, Beşiktaş ise 9 puanda kaldı. Son sıradaki Skenderbeu ise 3 puanla grubu bitirdi.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Sporting Lizbon daha etkiliydi. Ancak ilk 10 dakikalık bölümün ardından temsilcimiz oyunda dengeyi kurdu. Ön alanda yaptığı baskının ardından kaptığı toplar, Beşiktaş adına önemli fırsatlar yarattı.

14. dakikada sol tarafta topla buluşan Ricardo Quaresma, ayağının dışıyla arka direkteki Mario Gomez'e harika bir pas attı. Ancak karşı karşıya kalacak olan Gomez bu topu ilk etapta kontrol edemeyince, yüzde yüzlük bir gol fırsatından yararlanamadı.

OLCAY ÜST ÜSTE GOLLER KAÇIRDI

Temsilcimiz ilerleyen dakikalarda da baskısını sürdürdü. 25'te Olcay Şahan, Jefferson Nascimento'dan kaptığı topla sağdan ceza sahasına girdi ancak vuruşu yandan auta gitti. 31'inci dakikada yine Olcay etkili oldu. Sosa'nın ceza sahasına yaptığı ortayı takip eden Olcay Şahan, savunmadan seken topa gelişine vurdu ancak bu top da direğin hemen dibinden auta gitti.

Beşiktaş'ta ilk yarının en etkili ismi olan Olcay Şahan, 40. dakikada ilk devrenin en net gol fırsatını yakaladı. Soldan Quaresma'nın arka direğe kestiği ortaya çok iyi hareketlenen Olcay, çok müsait durumda yine son vuruşu istediği gibi yapamayınca kaleciye takıldı ve bir mutlak gol fırsatını daha harcadı.

Karşılaşmanın devre arasına golsüz eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda tempo daha düşük olsa da Beşiktaş yine golü isteyen taraftı. Ve dakikalar 58'i gösterdiğinde temsilcimiz aradığı golü buldu. Sol taraftan ceza sahasına yaklaşan Quaresma, muhteşem bir trivela pasla arka direğe hareketlenen Mario Gomez'i gördü. Bu kez çok daha müsait durumda bulunan Gomez, kusursuz bir tek vuruşla Beşiktaş'ı Lizbon'da 1-0 öne geçirdi.

GOLDEN SONRA RÜZGAR TERSE DÖNDÜ

Siyah-beyazlılar öne geçtikten sonra bir anda rüzgar Sporting Lizbon'a döndü. 67'de savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Islam Slimani, Tolga Zengin'in zamanlama hatasını da iyi değerlendirdi ve Lizbon'da skoru 1-1'e getirdi.

Bu golden sadece 5 dakika sonra Sporting'in 2. golü geldi. Joao Mario'nun kafayla indirdiği topa sol çaprazdan hareketlenen Bryan Ruiz, sert vurdu Tolga Zengin'in kapattığı köşeden ağları havalandırdı. Bu golle Sporting Lizbon 2-1 öne geçti.

Üst üste gelen gollerin ardından temsilcimiz Beşiktaş, oyun disiplinini kaybetti. 77'nci dakikada gelişen kontraatakta Sporting Lizon farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasının içinde topla buluşan Teofilo Gutierrez, Tosic'i çalımladıktan sonra köşeye vurdu ve skoru 3-1 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, bu sezonki Avrupa macerasını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.