Bunların Amacı Savaş Çıkartmak

Bunların Amacı Savaş Çıkartmak
Başbakan Ahmet Davutoğlu “Biraz daha gecikmiş olsaydık, bunların niyeti çok daha kapsamlı bir iç savaşı başlatmaktı” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelede kritik 12 ilçe olduğunu belirtirken birçoğunda kontrol sağlandığını,Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin ve Dargeçit’e yoğunlaşıldığını söyledi.

Davutoğlu, “Şimdi başlayan mücadele, özellikle Cizre ve Silopi mutlak olarak bunlardan temizleninceye kadar sürecek” dedi.

Davutoğlu, önceki gece Bulgaristan’dan dönerken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerle sohbetinde özetle şöyle konuştu:

MÜCADELENİN YOĞUN OLDUĞU 4-5 YER KALDI

Daha 2013 yılı kasım ayında yaptığımız değerlendirmede 12 kritik ilçeyi öngörmüştük. İki üç ay önceki mücadeleye bakarsanız, Lice, Silvan, Varto, Kulp var, Cizre devam ediyor, Doğubeyazıt, Yüksekova var. Bu kritik ilçelerin çoğunda kontrol sağlandı. Şimdi mücadelenin yoğun olarak seyrettiği 4-5 yer kaldı: Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin, Dargeçit... Şu anda oraya yoğunlaşmış durumda. Bunların özelliği ne? Nusaybin, Cizre, Silopi sınır ilçeleri. Nusaybin, Kamışlı’nın devamı. 10 adım atsan Suriye tarafına geçiyorsun zaten.

“Biraz daha gecikmiş olsaydık, bunların niyeti çok daha kapsamlı bir iç savaşı başlatmaktı” diyen Davutoğlu, “Onlar böyle kapsamlı harekât yapacağımızı beklemiyordu” dedi

‘ATEŞLE OYNUYORSUNUZ’ DEDİM

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

7 Haziran’ın hemen ertesi günü aşırı kibir... Demirtaş ile Yüksekdağ -şimdi bir takım açıklamalar yapıyor- karşımızda otururken o gün silahlı ayaklanma çağrısı yaptılar tam o günde. “Bakın ateşle oynuyorsunuz” dedim. Suruç’tan 5 gün önce. “Şu çizgiyi beraberce geçelim yürüyelim” diye. “Ama şimdi bu tutumunuzu devam ettirirseniz kendiniz için de Türkiye için de çok ciddi sonuçlar getirecek bir yerlere götürürsünüz.” Onlar böyle kapsamlı bir harekât yapacağımızı düşünmediler.

Hürriyet - Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.