Bankalar Vatandaşları Artık "Yasal" Olarak Soyacak

Bankalar Vatandaşları Artık "Yasal" Olarak Soyacak
Habervaktim’in gündeme getirdiği ‘Konut Finansmanı Yönetmeliği’nde tüketici aleyhine yeni açıklar tespit edildi.

Kredisini erken kapatacak vatandaşı tazminat ödemekle karşı karşıya bırakacak yönetmelikle, kredi kartı aidatı ve kredi masrafları da adeta yasal hale geldi.   Vatandaşların kurtulmak için mahkeme mahkeme dolaştığı kredi dosya masrafı ve kredi kartı aidatı artık yasal hale geldi. Bankalar vatandaşlardan dosya masrafı ve kredi kartı aidatını yasal bir şekilde alabilecek. Tüketici Hukuku Enstitüsü Kurucu Üyesi Hüseyin Sami Çaprak, “Kredi kartı aidatı ve tüketici kredilerinden masraf alınması yasal hale geldi” dedi.

YASAL HALE GETİRİLDİ

Çaprak, yürürlüğe giren yeni yönetmeliğin tüketici dernekleri ve tüketicilerin istekleri doğrultusunda bir yönetmelik olmadığını belirtti. “Öncelikle hedefimiz kredi masraflarının kaldırılması yönündeydi” diyen Çaprak masrafların kaldırılmadığı gibi birde yasal hale getirildiğini ifade etti.

Dosya masraflarının yasal olmasının bankalara bir avantaj sağladığını söyleyen Çaprak, “Önceden yasal değil diyerek bu işin üzerine gidiyorduk, şimdi yine mahkemeler bunu haksız şart olarak görüp iptal edebilirler ama bankaların kazanabilme ihtimalleri de var. Kanunlara göre yapıyoruz, bir dayanağımız var diyecekler. Önceden bir dayanak yoktu, dayanak olmadığı için elimiz daha kuvvetliydi” dedi.

KREDİ KARTI VE TÜKETİCİ KREDİLERİ İÇİN DE GEÇERLİ

Belirlenen maddelerin kredi kartı ve tüketici kredileri içinde geçerli olduğunu söyleyen Çaprak, “Kredi kartı aidatı ve tüketici kredilerinden dosya masraf alınması yasal hale geldi. Kredi masraflarını tamamıyla BDDK’nın eline bıraktılar. Yalnız BDDK’nın içerisinde bir tüketici temsilcisi yok. Tüketici temsilcisinin olmadığı bir kurumdan da tüketici lehine bir karar beklemiyoruz açıkçası” ifadelerini kullandı.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.