Kyk sonuçları ne zaman açıklanır 2015 burs-yurt KYK burs sonuçları sorgula

Kyk sonuçları ne zaman açıklanır 2015 burs-yurt KYK burs sonuçları sorgula
Kyk burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Başvuru yapan kişiler büyük bir heyecanla Kyk sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Kyk sonuçları öğren

Kyk burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Başvuru yapan kişiler büyük bir heyecanla Kyk sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Kyk sonuçları öğren...KYK burs başvuru sonuçları henüz açıklanmış değil. Başvuru yapanlar büyük bir heycanlaKYK sonuçlarının açıklanmasını beklemekte. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır, konuyla ilgili açıklama var mı? Öğrenciler merakla başvuru sonuçlarının açıklanacağı zamanı bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) resmi açıklamayı henüz yapmadı. Sonuçların yakın zamanda açıklanması bekleniyor. İşteKYK burs sonuçları hakkında son gelişmeler ve detaylı bilgiler.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLA

SURİYELİ ÖĞRENCİLERDEN HARÇ VE YURT TALEBİ

Siirt'te üniversite eğitimi alan Suriyeli öğrenciler, öğrenim harcından muaf tutulma veKYK yurtlarında barınma talebinde bulundu.
Siirt Gönül Elçileri Derneğinde Suriyeli üniversite öğrencileri adına basın açıklaması yapan Siirt Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Muhammed Beşir Anis, öğrenim harcı ve hazırlık sınıfı dil eğitimi ödemeleri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını savundu. Suriyeli öğrencilere burs imkanı sağlanması gerektiğini dile getiren Anis, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yurtlarında barınmak istediklerini söyledi. Hazırlık sınıfında okuyan Ömer Rummi ise ailelerinin geliri olmadığı için büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kendilerinden öğrenim harcı alınmamasını istedi. Muhammed Wael Anis de Türkiye'nin yardımlarını asla unutmayacaklarını ifade ederek "Türkiye'nin yaptığı yardımlar tarihimizde yer alacak. Bunu geri döndüğümüzde sonraki nesillere anlatacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan üniversite öğrencilerine eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra sportif faaliyetlerde de bulunmaları için her türlü imkan sağlanıyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin spor ile ilişkisini izleyici olma konumundan çıkarıp aktif, katılımcı bir konuma dönüştürmek istediklerini belirterek, “Spor yapma alışkanlığının sağlanması için her türlü imkanı gençlerimize sunuyoruz” dedi.  Beden ve zihin gelişimlerine katkı sağlamak, kendilerine hayat boyu kılavuzluk edecek fair play ruhunu ve spor ahlakını kazandırabilmek amacıyla düzenlenen spor etkinliklerineKYK’lı gençler yoğun ilgi gösteriyor. Yurtlarda düzenlenen spor etkinlikleri arasında futbol, basketbol, voleybol ilk sıralarda gelen branşlar arasında yer alıyor. Öğrenciler ayrıca masa tensisi, satranç, bilardo, step ve platesin yanı sıra uzak doğu sporlarına ve boksa da ilgi duyuyorlar. Spor etkinlikleri sadece yurtlarla sınırlı kalmıyor. Bölgeler arası yarışma ve turnuvalar da düzenleniyor. Başarılı olan öğrenci ve takımlara çeşitli ödüller veriliyor.
KYK’da barınan gençlere sağlanan imkânların yanı sıra yurt genelinde de sporun yaygınlaştırılması için seferberlik başlatıldığını söyledi. Sporun sağlıklı bir toplumun oluşmasında ve bireylerin sosyalleşmesinde en önemli araç olduğuna dikkat çeken Kılıç şöyle devam etti:

“Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumumda spor kültürünü geniş kitlelere yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin spor ile ilişkisini izleyici olma konumundan çıkarıp aktif, katılımcı bir konuma dönüştürmek istiyoruz. Halkımızın spor yapma alışkanlığı edinebilmesine imkân sağlayacak şehir altyapılarını geliştirmek için çalışıyoruz. Sporun kötü alışkanlıklardan kurtulma da ve kaliteli bir yaşamda önemli bir rolü olduğunun farkındayız. Spor alanında gençlerimize yeni iş imkânlarını oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bir ülkeniz uluslar arası anlamdaki tanıtımında sporun büyük etkisi var. Bunları dikkate alarak tesis yapımına büyük önem veriyoruz.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversite öğrencilerineKYK tarafından verilecek kredi-burs için başvurularının Ekim ayında alınacağını açıkladı. Burs-kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler 2016 yılı Ocak ayında yapılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,KYK yurtlarına başvuruların başladığı hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:

“Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, 2015 yılı itibarıyla 996.312’u öğrenim kredisi, 353.722 ‘i burs olmak üzere toplam 1.350.034 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

İŞE BAŞLAYAMAYAN ÖĞRENCİLER BORCUNU ERTELETEBİLİYOR

Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor.KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

KYK burs başvuru sonuçları hala açıklanmadı. Bugünlerde açıklanması beklenen burs ve kredi sonuçlarına nereden ve nasıl ulaşacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.Türkiye’de üniversite öğrencilerinin eğitim yaşamları boyunca ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacı ile devlet tarafından sunulan kredi/burs destek hizmetleri bulunuyor. Her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından lisans eğitimi almaya hak kazanan üniversite öğrencilerine sunulanKYK burs/kredi desteği için eğitim dönemi öncesinde başvuru tarihleri açılıyor. Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenenKYK burs başvuru tarihleri arasındaKYK burs başvurusunda bulunabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerine verdiğiKYK burs desteğine ilişkin yapılan başvuruların sonuç açıklamalarıKYK burs sorgulama ekranından öğrenilebiliyor.

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi ve yurtlar kurumunun bir diğer hizmeti ise öğrencilere maddi imkan sağlamaktır. Kredi ve burs olarak öğrencilere maddi destek sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumuna burs başvurusu yaparak burs ve kredi alabilirsiniz. Kredi ve burs başvurusu yapan öğrenciler ocak ayından itibaren kredi ve burslarını alabilecektir. Başvuru yapan öğrencilere ya burs ya da kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrenciler 4 yıl süresince burs aldıktan sonra geri ödeme zorunluluğu yoktur. Ama kredi çıkan öğrenciler okul bittikten sonra geri ödemesi zorunludur. Başvuru yapan öğrencilerin durumuna göre ya burs yada kredi çıkmaktadır.

E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bulunduğu için öğrenciler yurt ve burs başvurusunu e-devlet sisteminden de gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza açılan sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusu yapabildiğiniz gibi ayrıca kredi sorgulama gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.

Burs ve Kredi arasındaki farklar nelerdir?

1.Burs başbakanlık tarafından verilir ve geri ödemesi yoktur FAKAT kredinin geri ödemesi vardır.
2.Bursunuzun devamı için çeşitli şartları sağlamanız gerekmektedir. Disiplin ve not şartı. (ayrıntılar için üniversitenize veya kyk'ya ulaşabilirsiniz.)
3.Kredi alırsanız geri ödemesi vardır ve beyaz eşyaya endexli faiz oranlarına göre anaparaya faiz eklenerek sizlerden tahsil edilir.
4.Kredi ödemesi ilk sigorta başlangıcında başlar veya öğrencilikten 2 yıl sonra. Bu süreyi uzattırabilir, taksitlendirme yapabilir ve çeşitli yollar deneyebilirsiniz.
5.Bursunuz başarısızlık nedeniyle düşerse artık burs değil kredi almış olursunuz. Yani bursunuz krediye dönüşür.

2016KYK Bursları Ne Kadar Olacak

KYK 2016 burs miktarı ne kadar olacak? kyk burs ödemeleri aylık olarak mı yapılacak? Burs kazanan öğrenciler için 2015-2016 kyk burs miktarı açıklandı. 4 kasımda sona eren kyk burs kredi başvurularının ardından kredi yurtlar kurumuna öğrenim bursu,başbakanlık bursu için başvuru yapan öğrenciler sonuçların açıklanması için beklemeye başladı
KYK burs ve kyk öğrenim kredisi sonuçları kadar öğrenciler ödenecek burs miktarını da merak ediyor..kyk burs miktarı sorgulama yapan öğrenciler için burs miktarlarını yazıyoruz..Bu yıl kyk bursu ne kadar olacak diye merak eden öğrencilere başbakan Ahmet Davutoğlu seçimler öncesi yaptıgı mitingde müjde vermişti 2015-2016 yılında kyk burs başvurusu yapan yükseköğrenim öğrencileri için burs miktarı 330 tl den 400 tl ye yükseltildi..Her sene enflasyon oranında artış yapılan burs kredi miktarı 2016 yılı için enflasyondan fazla olarak 400 tl olarak başbakan tarafından açıklandı.Seçim vaatleri içinde yer alan kyk burs miktarının artırılması akp nin tek başına iktidara gelmesiyle kesinlik kazandı.. Buna göre 2015-2016 yılı kyk burs başvurusu yapan ve kyk öğrenim bursu kazanan öğrencilere 2016 ocak ayından itibaren her ay 400 tl burs ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.