AÖF sınav sonuçları bugün açıkladnı! 2015 / aöf sonuçları

AÖF sınav sonuçları bugün açıkladnı! 2015 / aöf sonuçları
AÖF sınav sonuçları merakla bekleniyordu. Öğrencilerin bekleyişi sona erdi ve aöf sınav sonuçları bugün açıklandı. Tıkla açıköğretim sınav sonucunu öğren...

AÖF sınav sonuçları merakla bekleniyordu. Öğrencilerin bekleyişi sona erdi ve aöf sınav sonuçları bugün açıklandı. Tıkla açıköğretim sınav sonucunu öğren... 12 Aralık günü yapılanAÖF sınav sonuçları az önce açıklandı.Açıköğretim sonuçları sorgula, haberimizin detayındaki linkten AÖF sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz Geçtiğimiz haftalarda yapılanaöf sınav sonuçları belli oldu mu sitemizden sorgulayabilirsiniz. AÖF sınav sonuçları için kritik günlşer her anaof sonuclariaçıklanabilir. Daha önce sınav sonuçlarını 20 gün açıklayan AÖF'nin aof sinav sonuclarini yılbaşından önce açıklanması bekleniyor.aof sonuçları için artık son günler gözlermeb.gov.tradresinde.

AÖF SINAV SONUÇLARI 

AÖF sınav sonuçlarını adaylar meb.gov.tr adresi ile kolayca öğrenebilecek. PekiAÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilecek? İşte tüm detaylar... Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yer alan önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler Açık Öğretim Sınav Yayınlama Sistemi üzerinden açıklanacak olan sınav sonuçlarını Öğrenci Girişi bölümünden TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler.

 

Eğer sisteme giriş şifrenizi unuttuysanız giriş sayfasında bulunan “şifremi unuttum” sekmesinden ya da “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” seçeneğinden yeni şifre isteyerek sisteme giriş yapabilirler.

Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 28 Aralık- 3 Ocak olarak bekleniyor. Sonuçlar AÖF sistemi üzerinden öğrenilebilecek.aöf sinav sonuclarını adaylar öğrenci girişi-sonuç ekranına girerek T.C şifresi ile sorgulayabilecek. AÖF final sınavları ise 23-24 ocak tarihlerinde yapılacak.AÖF sonuçları sonuç sorgu sayfasını bugun.com.tr'den takip edebilrisiniz...

AçıkÖğretim Fakültesi' ne Kayıt Nasıl Yapılırgenel_bilgiler

AçıkÖğretimSistemine göre öğretim yapan Anadolu Üniversitesi İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Önlisans programlarına yerleştirilmiş olan öğrencilerin kayıt işlemleri her yıl fakülte tarafından yayınlanan kayıt kılavuzunda belirtilir.

Öğrencilere her yıl kayıt kılavuz ile birlikte kayıt belgeleri de gönderilir. Gönderilen kayıt belgeleri ve aşağıdaki evraklarla birlikte kayıt yaptıracağı AÖF Bürosuna teslim etmelidir.

- 1 Adet Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Noter onaylı diploma sureti/ Diplomasını almamış olanlar için okullarından alacakları yeni tarihli mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti

- 6 adet fotoğraf

- Askerlik durum belgesinin aslı (Askerlik şubelerinden alınır)

- Askerliğini  yapmış olanlar için terhis belgesinin fotokopisi

- Askerlik hizmetinden muaf olan erkek öğrenciler askerlik şubelerinden alacakları resmi belge

- Subay ve astsubay olanlar birliklerinden alacakları resmi belgeleri

- ÖSYS sonuç belgesi

aof-kitap

 

Ders Kitapları Dağıtımı

Ders kitapları kayıt sonrasında AÖF bürosundan dağıtılır. Büronuzdan aldığınız ders kitaplarının bölüm, program veya sınıfınıza ait olup olmadığını kontrol ediniz. Ders kitapları ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılmaktadır.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır.
Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir.
Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz.

 

AÖF Kayıt Yenileme Ders Ekle Sil

Açıköğretim,İktisat,İşletme İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma
Açıköğretim,İktisat,İşletme Mazeretli Kayıt Tarihi: 04 Mart 2016 Cuma

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)
Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.
Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.
Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

2015 Açıköğretim (AÖF) sınav takvimi, AÖF sınav tarihleri, çıkmış soruları, sorumlu olunan ünitelerin hangileri olduğunu, AÖF sınavına girerken dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde sizlerle paylaştık.

 

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir.

Ders ekle-sil işlemi http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Yenileme bağlantısından sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

AÖF 2015-2016 AKADEMİK SINAV TAKVİMİ!

AÖF sınav 2015-2016 sınav takvimi geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre; AOF Güz dönemi vize sınavlarının ardından ise 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde güz dönemi final sınavları yapılacak. AÖF Bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem ilk sınavlarının ardından ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde yaz dönemi final sınavları yapılacak. Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016
Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016

Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir. Kayıt Yenileme Ders Ekle Sil Açıköğretim,İktisat,İşletme İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2016 Pazartesi - 04 Mart 2016 Cuma Açıköğretim,İktisat,İşletme Mazeretli Kayıt Tarihi: 04 Mart 2016 Cuma 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.