Deniz Gezmiş’in yoldaşı, Ergenekoncunun avukatı oldu

Deniz Gezmiş’in yoldaşı, Ergenekoncunun avukatı oldu
Eli silahlı Dev Genç’in Lideri Deniz Gezmiş'in en yakın dava arkadaşı ve avukatı Bozkurt Nuhoğlu’nun, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Emin Gürses'in avukatlığını yaptığı ortaya çıktı.

Vakit'e konuşan Bozkurt Nuhoğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz’ü hedef aldı ve “Her hükümet ve iktidar, kendi yandaşı işbirlikçilerini kurar. Savcı da işbirlikçilerden birisi…” dedi. 

NUHOĞLU: EMİN GÜRSES, DENİZ GEZMİŞ GİBİDİR…
Bozkurt Nuhoğlu, Deniz Gezmiş’in yakın arkadaşı olduğunu ve 68'liler Birliği Vakfı’nda Genel Sekreterlik yaptığını hatırlatarak, “Ergenekon sanığı Emin Gürses’in avukatlığını yapmam çelişki değil… 68’liler Vakfı ve Deniz Gezmiş, anti-emperyalisttir, ülkedeki işbirlikçilerine karşıdır. Emin Gürses de, öyle bir adamdır, bilim adamıdır. Onun için savunuyorum. Ergenekon Terör Örgütü tanımlaması, Savcı Zekeriya Öz’ün uydurması… Her hükümet ve iktidar, kendi yandaşı işbirlikçilerini kurar. Savcı da işbirlikçilerden birisi…” iddiasında bulundu. 

Bozkurt Nuhoğlu, Ergenekon sanığı Emin Gürses’in avukatlığını yapmasının sol düşüncede olan bir kişi için çelişki olup olmadığına yönelik sorumuza, “Hiç alakası yok. Emin Gürses’i savunmam başka bir şeydir…” dedi. 

DANIŞTAY SALDIRISININ ARDINDAN TAKSİM’DE PANKART ASMIŞ!..
Bozkurt Nuhoğlu, AK Parti'yi, ABD ve AB ile birlikte ordu düşmanı ilan eden, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönetime el koyma çağrısında bulunan Türk Solu Gazetesi’nde de bir defa köşe yazısı yazmış. 
Nuhoğlu, “Gericilerle uzlaşarak bir yere varılamaz” başlıklı köşe yazısında, “Danıştay’a yönelik gerici saldırıdan sonra ben Taksim’e üzerinde “Cumhuriyet silahla kuruldu, ancak silahla korunacak” sözü yazan bir pankart astım” demiş.

BOZKURT NUHOĞLU KİM?
68'liler Birliği Vakfı eski Genel Sekreteri Bozkurt Nuhoğlu, anarşist Deniz Gezmiş'in en yakın arkadaşı sıfatıyla çeşitli panellerde konuşmuş.
Bozkurt Nuhoğlu, Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı (TMGT) Genel Başkanlığı yaptı. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'la Dev-Genç'in militanları arasında yer aldı. 12 Mart öncesi defalarca gözaltına alınıp tutuklandı, yıllarca hapis yattı. Başta 6. Filo protestosu olmak üzere sol gençliğin İstanbul'daki birçok eylemine katıldı.
12 Eylül'den sonra CHP çevresinde siyasete atıldı. SHP İstanbul İl Başkanı oldu. Avukatlık mesleğini icra etmeye başladı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi ve 68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri oldu. Sosyal Demokrasi Vakfı kurucuları arasında yer aldı. ÖDP'den son yerel seçimlerde Kadıköy Belediye Başkanı adayı oldu. Nuhoğlu, Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Dergisi temsilcisi oldu. Bozkurt Nuhoğlu, Alaattin Çakıcı'nın avukatlığını yapıyor.

KENAN KIRAN / MURAT ALAN-SİLİVRİ (VAKİT)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.