Seçim yaklaştı Selami de çarşafa büründü

Seçim yaklaştı Selami de çarşafa büründü
Kadıköy Belediyesi’nde kısa bir süre önceye kadar çarşaflı vatandaşların içeri girmesi yasaktı. Yaklaşan yerel seçimler ve CHP’nin çarşaflı vatandaşlara rozet takmasının ardından çarşaflı vatandaşlarda artık belediyeye girmeye başladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk geçtiğimiz hafta güvenlik görevlilerine talimat vererek bundan sonra çarşaflıların belediyeye alınması talimatı verdiği öğrenildi.

2006 YILINDA YAYINLANAN HABERLERİN KÜPÜRLERİ-TIKLA

Kısa bir süre önce çarşaflı vatandaşların CHP’li Kadıköy Belediyesi’ne vergi yatırmak için bile girmesi yasaktı. Hatta bir vatandaş Belediye Başkanı Selami Öztürk hakkında çarşaflı eşini belediyeye sokmadığı için savcılığa suç duyurusunda bile bulunmuştu. Fahrettin Tellioğlu isimli vatandaş, Başkan Selami Öztürk hakkında Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda çarşaflı eşinin Kadıköy Belediyesi’ne alınmadığını söylemişti. Tellioğlu, suç duyurusunda şu satırlara yer vermişti. “Anayasa’da insanlar eşit haklara sahiptir. Güzel ülkemiz, kendini bilmez üç beş yönetici ve idareci insan hak ve hürriyetlerine aykırı hareketlerde bulunmakta, insanlar arasında ayrımcılık yapmakta, toplumu germekte ve bunu yaparken din, dil, ırk, soy gözetmeksizin inancı gereği çarşaf giyen insanlar üzerinde yapmaktadır. Kamusal alan diyerek uyduruk bir kelimeyle insanları içeri alınmamaktadır. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, böyle bir uygulama yapma hakkını kimden almaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, kimseye böyle bir talimat vermemiştir ve de yapmamıştır.”

SELAMİ’DEN ÇARŞAFLIYA HİZMET YOK
Kadıköy Belediyesi’nde bir başka çarşaflıların içeri alınmaması olayı ise söyle gerçekleşmişti: Nurhan Yiğit, 8 Haziran 2006 günü emlak vergisini ödemek için tebligat geldiği halde “çarşaflı” olduğu için belediye binasına alınmamıştı. Belediyenin güvenlik görevlileri, Yiğit’i güvenlik gerekçesiyle içeriye alamayacaklarını söylerken; komik bir teklifte bulunmaktan da geri durmamışlardı. Belediye yetkilileri, Nurhan Yiğit’in vergi tahsilatını dışarıda yapabileceklerini söylemişlerdi. 

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi’nde oturan Nurhan Yiğit, emlak vergisini ödemek için Kadıköy Belediyesi’ne gittiğini, ancak giyim tarzı yüzünden kapıdan içeri alınmadığını söylemişti. Karşılaştığı muamele sonrasında gururunun incindiğini ifade eden Yiğit, “Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Vatan haini miyiz? İnançlarımızdan dolayı bu şekilde giyiniyoruz, ancak dışlanıyoruz. Herkesin rahat bir şekilde girip işini yaptığı Kadıköy Belediyesi’nde bana karşı uygulanan bu ayrımcılık, ikinci sınıf vatandaş yerine konmak çok ağırıma gitti” diye isyan etmişti.

DAHA ÖNCE DE KAPIDAN ÇEVİRMİŞLERDİ 
2006 Nisan ayında da aynı gerekçeyle belediyeye alınmadığını söyleyen Yiğit, şunları söylemişti: “Avukatımız Ayhan Mehmetoğlu, Selami Öztürk’le görüştüğünü ve başkanın ‘bu şekilde sorunların belediyede yaşanmadığını’ söylediğini bana iletti. Önceki gün tekrar gittim, ancak yine kapıdan içeri almadılar. Bir de dalga geçer gibi ‘İçeriye girmenize gerek yok, kapıdan işleminizi yapabiliriz’ dediler.” 
Nurhan Yiğit’in eşi Bilal Yiğit de, uygulama karşısında Selami Öztürk ile görüşmek istediklerinde Başkanın görüşmediğini açıklamıştı.  

ÇARŞAFLILAR ARTIK GİRSİN
Sürekli çarşaflı bayanları vergi faturalarını bile yatırmak için Kadıköy Belediyesi’ne almayan Selami Öztürk, yaklaşan yerel seçimler ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) çarşaflılara rozet takması üzerine artık çarşaflı vatandaşlara belediyenin kapılarını açtı. Kısa bir süre önce Kadıköy Belediyesi’ndeki güvenlik görevlilerine başkanlık makamından talimat verilerek artık çarşaflı bayanların içeriye girebilecekleri belirtildi.. Bu talimattan sonra çarşaflı vatandaşlar Kadıköy Belediyesi’ne girebiliyor. Güvenlik görevlileri ise eskiden çarşaflıların içeri alınmadığını, görevli hostes bayan ile görüştürülüp kara çarşaflarını çıkarması için ikna edilmeye çalışıldıklarını çıkarmasa içeri alınmadıklarını fakat geçtiğimiz günlerde başkanlık makamından gelen talimatla bu uygulamanın kaldırıldığı bilgisini verdiler. 

HÜSEYİN KULAOĞLU /VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.