YAŞ’ın ‘irticai kararına’ Paşa’dan tepki

YAŞ’ın ‘irticai kararına’ Paşa’dan tepki
Yüksek Askeri Şura toplantısında ‘uyuşturucu alışkanlığı ve ahlak dışı ilişkileri’ bulunan 19 ve ‘irticai tutum ve davranışları’ gerekçesiyle de 5 kişi olmak üzere toplam 24 kişinin TSK’den ihraç edilmesine ASDER Başkanı T

‘Uyuşturucu kullananlarla namaz kılanları aynı tutmak adaletsizliktir’

AĞUSTOS’TA ÜMİTLENMİŞTİK, ŞİMDİ BU ÜMİTLER KAYBOLDU

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, habervaktime yaptığı açıklamada, Ağustos ayı toplantısında herhangi bir kimsenin ihraç edilmemesinin kendilerini ümitlendirdiğini ifade ederek, “Ancak son YAŞ kararlarıyla bu umut kayboldu. Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’nın da bu kararlara şerh koyduğu anlaşılıyor” dedi.

BU KARAR ADALETLE BAĞDAŞMIYOR

Tanrıverdi, TSK’nın hiçbir yargı kararı olmaksızın Yüksek Askeri Şura toplantısıyla bazı askerleri resen emekliliğe sevk etmesinin adaletle bağdaşmadığını ifade ederek, “Bu kişilerin bu suçları işleyip işlemediği, yargı önünde tespit etmeden söylemek doğru olmaz. Üzerlerine yüklenen suçlar birbiriyle bağdaşmıyor. Uyuşturucu ile namaz kılanları aynı kefeye koymak adaletsizliktir” dedi.

TSK’NIN PERSONEL ALIMINI…

Tanrıverdi, “Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uyuşturucu kullanan personel bu kadar fazla ise, personel alımında demek ki daha dikkatli olması lazım gelir” ifadelerini de kullandı.

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.