Nilgün Belgün'den Museviye Övgü, Müslümana Aşağılama

Nilgün Belgün'den Museviye Övgü, Müslümana Aşağılama
"Ünlü oyuncu" Nilgün Belgün, "Türkiye'ye medeniyeti, sanatı Musevilerin getirdiğini" ileri sürdü. Sanatçı, Arapları ise aşağıladı.

Musevi cemaatinin yayın organı Şalom'a röportaj veren Nilgün Belgün, Müslümanları aşağılarken, Rumlar ve Musevilere övgüler düzdü. 

Çocukluğunun geçtiği Büyükada için "Artık modern kültür yok, Arap kültürün etkisi altına girdi" diyen Nilgün Belgün, babaannesinin Rum kökenli olduğunu açıklarken "O kadar çok şey öğrendim ki… Bir kere çok fazla gayrimüslim arkadaşım var. Musevi dostlarımın sayısı çok fazla, bayılırım onlara. Babaannem çok modern bir kadındı; kendine güvenen, esprili, temiz, titiz, neşeli bir Rum kadınıydı. Evde hep Rumca müzik çalardı, dinlerdik. Bunları hep babaannemden öğrendim" dedi. 

MEDENİYETİ MUSEVİLER GETİRMİŞ

Nilgün Belgün, Museviler için de "bize medeniyeti getirdiler", "ülkemize sanatı ve Batı'yı getirdiler" şeklinde ifadeler kullandı.

57c4de15-aef4-49ea-877f-6315ba1f41fc.jpg

Belgün'ün açıklamaları şöyle:

"Tiyatro beni geçindirebiliyor, ben hayatımı tiyatrodan kazanıyorum. Museviler de tiyatroyu çok sever, her zaman salonu doldururlar, beni desteklerler. Yahudiler çok önemli; ülkemiz için de çok önemlisiniz. Ülkemize sanatı ve Batı’yı sizler getirdiniz. Hep iç içe yaşadık, huzurla, keyifle…"

"Ben hep birlikte yaşamanın çok keyfini yaşamış biriyim. Bu hiç eksilmesin, her zaman kardeşçe birlikte olalım. Museviler, bize medeniyeti getirdi. Hayatımın en özel insanları olmuştur, sonsuza dek yürek yüreğe devam edelim, hayatımızı paylaşalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum