CIA, dünya eroin kaçakçılığında baş oyuncu!!

CIA, dünya eroin kaçakçılığında baş oyuncu!!
Savaş karşıtı araştırmacı Torn, Afganistan’da üretilen eroin ve diğer uyuşturucu maddelerin kaçak edilmesinde CIA ve özellikle eski dışişleri bakanı Richard Armitage’in eli bulunduğunu iddia etti.

11 eylül olayları ve siyonist rejimin bu olaylarda eli bulunduğuna dair bir kitap yazan ünlü araştırmacı yazar Victor Torn, Amerikan Free Press gazetesinde kaleme aldığı yazısında CIA ve Amerikalı yetkililerin uyuşturucu madde kaçakçılığı hakkında çarpıcı ifşaatta bulundu.

Torn, Afganistan’ın yılda 200 milyar dolar geliri söz konusu olan dünyanın eroin ihtiyacının %90’ını tek başına temin ettiğini, ekim 2001’de Amerika’nın bu ülkeye saldırmasından sonra Afganistan’da afyon üretiminin 33 kat arttığını, Amerika’nın 7 yıl içinde Afganistan’da sadece 177 milyar dolar askeri harcama yaptığını, oysa elindeki gelişmiş teçhizatın yardımı ile istediği her hangi bir haşhaş çiftliğini anında yok edebileceğini belirtti.

Yazar tüm bunların tesadüfi olamayacağını ve CIA’nin eroin kaçakçılığında eli bulunduğunu, nitekim Vietnam savaşında da CIA’nin Altın Üçgen olarak bilinen bölgeyi elinde bulundurarak dünyanın en geniş eroin kaçakçılığını yaptığını hatırlattı.

Torn makalesinin devamında Afganistan’daki esas adamın Amerika’nın eski dışişleri bakanı yardımcısı Richard Armitage olduğunu belirtirken yazının sonunda Amerika’nın terörle savaş stratejisinin esas hedeflerinden birinin yeni eroin kaynaklarını ele geçirmek olduğunu vurguluyor.

Fars News Agency

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.